foradia subscriutegrat

Ángel Alvado, mestre d’arts marcials i teràpies energètiques

• Ángel Alvado ha sigut premiat recentment pel Concili de Mestres internacional • És un estil de lluita i preparació física real: et prepares per rebre impactes molt forts • Aprofundint en el concepte oriental de l’energia •

Ángel Alvado ha sigut premiat recentment pel Concili de Mestres internacional, una associació de professionals de les arts marcials que es dedica a reconéixer i valorar als mestres que, amb la seua trajectòria, han demostrat enriquir i transmetre els principals valors de les arts marcials.

angelalvado1Amb aquest reconeixement de prestigi a nivell internacional, el mestre alcoià ha obtingut una de les més elevades condecoracions de les arts marcials. No obstant això, el mestre mai ha valorat tant les credencials i els títols acadèmics i honorífics com l’experiència i la dedicació a la pràctica real.

Des dels setze anys, en 1974, va començar a cultivar el saber i la praxi de les arts marcials. Va començar amb un grup de futurs professionals reconeguts d’Alcoi, entre ells, Jose Luis Ortiz. Des de llavors, amb una dedicació plena, han sigut molts els estils, les tècniques i les variants en les quals s’ha especialitzat: karate, Kung fu, armes (Kobudo), Chi kung, entrenament del Ki, Tai Chi…

56 anys d’experiència, d’ensenyament, de viatges a diferents països aprenent de diversos mestres d’importància global històrica (per citar alguns, Choyu Hentona i Yuen Man Chen), li han donat per conformar una saviesa en la metèria de magnituds incalculables.

No treballem sobre l’estructura física sinó sobre l’energètica”

No enfoca l’entrenament de les arts marcials tant per la defensa personal com per la potenciació de la salut i les destreses físiques, mentals i energètiques: “No treballem sobre l’estructura física sinó sobre l’energètica, que és el que desenvolupa el karate”.

Això no vol dir que descuide la part més física de l’entrenament marcial, tot el contrari. Per exemple, practicant la tècnica del Kyokushinkai, ens comenta, “és com si fórem lluitadors grecs, és un estil de lluita i preparació física real: et prepares per rebre impactes molt forts”.

A més a més, amb els anys, Ángel ha anat aprofundint en el concepte oriental de l’energia. En aquest sentit, ens explica que “en el centre del cos és on s’ajunta tota l’energia tel·lúrica, de la terra, el yin, i tota l’energia la de dalt, la de l’univers, el yang. Quan controles l’energia del centre del cos, aprens a fer-la arribar a tot el cos. Aquesta energia es pot projectar físicament: pots aguantar pes, trencar coses, fer força… Tot el que es fa muscularment, nosaltres ens ensenyem a fer-ho a nivell energètic”.

angelalvado2

És com si fórem lluitadors grecs”

En el control, potenciació i optimització de l’energia està la clau de la salut i l’equilibri, tant físic com mental: “Per què els mestres xinesos duren tants anys i tenen tanta salut i tanta força? Perquè el que a tu et manté en vida és més l’energia que el físic”.

Aprofundint en la realitat de les estructures energètiques, Ángel va començar a estudiar i es va especialitzar en acupuntura, psiconeuroacupuntura, Chi kung, homeopatia, la teràpia craneosacral… disciplines totes elles que treballen sobre l’energia de les persones.

“La medicina xina és preventiva, pot curar problemes, inclús problemes crònics, i s’encarrega de mantenir l’equilibri. No vol dir-se que ho cure tot, perquè si tens una malformació sempre la tindràs, però, ja que té en compte coses que la medicina tradicional no en té, arriba més lluny del que ens pensem. Toca totes les rames, les físiques, la psicologia, les emocions, la ment…”.

Podem dir que Ángel Alvado és un Bushido, un mestre que ha dedicat la seua vida al camí del guerrer, que fusiona la part física, el yin, amb l’espiritual, el yang, treballant en equilibri les habilitats de les arts marcials i les teràpies naturals energètiques. Si poguérem resumir la seua filosofia de vida hauríem de citar les set virtuts del codi ètic dels Bushido: justícia, respecte, coratge, benevolència, honestedat, honor i lleialtat.

 

 

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *