foradia mediambient

Foc a la Serrella al terme de Benasau

• La columna de fum que es podia veure era impressionant per la seua extensió i la força el vent • Ha començat ha cremar a la zona del port de Confrides al voltant de les 18.32 hores • Informen els forestals que el foc l'esperen controlar entre aquesta nit i demà de matí

foc-benasau

S’ha declarat aquesta vesprada un incendi forestal entre els termes de Benasau i Confrides, una zona de pins en la cara sud de la muntanya de La Serrella, zona d’un alt valor paisatgístic i pulmó de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i La Marina. La columna de fum que es podia veure des dels molts pobles al voltant era impressionant per la seua extensió.

Tot sembla que continuarà durant la nit, el foc ha començat a cremar en la zona del port de Confrides al voltant de les 18.32 hores de la vesprada. El fort vent feia avançar el foc pel terme de Benasau rapidament.

Han acudit fins a 9 aeris, entre helicòpters i avions, 4 unitats terrestres del consorci de  Bombers d’Alacant i València, 4 autobombes, forestals de la Generalitat. Quan arribat la nit devien retirar-se els medis aeris, aplegant més medis terrestres des de València.

En el port de muntanya entre Benasau i Confrides km 15 han tallat la carretera CV-70. I el vigilant de l’observatori Serrella ha estat evacuat en helicòpter i està bé.

A hores d’ara el vent sembla que està més en calma, i ens informen els forestals que el foc l’esperen controlar entre aquesta nit i demà de matí.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *