foradia subscriutegrat

Exposició de Francesc Gisbert al museu valencià d’etnologia sobre els monstres

• El Museu Valencià d'Etnologia ha programat l'exposició didàctica "Espanta la por", dedicada a divulgar les criatures de la fantasia popular valenciana, a partir dels llibres de l'autor alcoià Francesc Gisbert

francesc-gisbert

Al voltant de Tots Sants, del 16 d’octubre al 7 de novembre, la Biblioteca i el Departament de Didàctica del Museu Valencià d’Etnologia, ubicat a l’antic edifici de la Beneficència de València, organitzen una sèrie d’activitats per donar a conéixer els monstres valencians a grans i menuts: una exposició amb visites guiades, un concert de Dani Miquel, un torneig de cartes del joc la fallera calavera i una viquimarató per publicar articles descriptius dels monstres valencians.

cartell-espanta-laporPer a l’elaboració de les imatges dels panells i la documentació, el Museu s’ha basat en els llibres de Francesc Gisbert, escriptor, doctor en Filologia i especialista en etnopòètica: Màgia per a un poble. Guia de creences i criatures màgiques populars (Bullent) i els contes il·lustrats La Maria no té por (Andana) i Els amics del butoni (Andana), el primer de la col·lecció “Els nostres monstres”.

“Espanta la por!” vol apropar grans i menuts l’imaginari valencià que parla de la por. Els protagonistes seran els monstres valencians, concretament el Butoni, l’Home del sac, l’Home dels nassos, el Banyeta i una fada bona que eixiran del llibre La Maria no té por per poder conéixer-los un poc més. Els centres educatius interessats en una visita guiada i animada de l’exposició poden informar-se en la web www.museuvalenciaetnologia.es. L’exposició també estarà oberta al públic general.

La Coordindora pel Valencià i Andana edicions també oferiran, a partir de novembre, una exposició itinerant, per a biblioteques i ajuntaments, “Els monstres valencians en la cultura popular”, per a fomentar el coneixement de l’imaginari popular dels valencians a partir dels personatges fantàstics de llegendes i rondalles.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *