Foradia parentesisajudalcoi

La visita teatralitzada al Puig d’Alcoi: oci cultural amb molta demanda

• Més de 330 persones van poder conéixer els detalls de la societat ibèrica • Els actors van il·lustrar als assistents d'aspectes relatius a la defensa de la ciutat ibèrica

La visita teatralitzada que es va realitzar durant el matí del diumenge 30 d’abril al jaciment arqueològic del Puig d’Alcoi va ser un èxit. Més de 330 persones van poder conéixer els detalls de la societat ibèrica que va habitar en aquella muntanya durant els segles VII al IV abans de Crist.

A més de les explicacions dels responsables del projecte de recerca i rehabilitació del jaciment, Ignasi Grau, professor de la Universitat d’Alacant, i Josep Maria Segura, director del Museu Arqueològic d’Alcoi, la visita va incorporar diferents representacions teatralitzades a càrrec d’un grup d’arqueòlegs del Museu de Prehistòria de València i col·laboradors del Museu Arqueològic d’Alcoi.

Els actors van il·lustrar als assistents d’aspectes relatius a la defensa de la ciutat ibèrica, l’intercanvi comercial de productes de l’altra riba de la Mediterrània, les activitats artesanals, la vida quotidiana i les cases dels ibers, entre d’altres.

Els actors i experts arqueòlegs vestien rèpliques fidedignes de la indumentària i les armes dels ibers del segle IV abans de Crist, i quatre nens i nenes mostraven els jocs amb els quals s’entretenien en aquella època.

La jornada de visites va permetre conéixer als assistents els últims treballs de consolidació de murs d’un grup de cases del jaciment, realitzats pel Museu Arqueològic d’Alcoi amb interés de conservar i revalorar aquest enclavament arqueològic tan singular, en el qual amb anterioritat s’han realitzat diverses restauracions a la torre d’accés i en dos grups de cases.

L’activitat s’emmarca en el cicle “10 excursions Voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic“, que convoca l’Ajuntament d’Alcoi amb l’organització del Museu Arqueològic i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i arqueològics.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *