foradia pressupostparticipatiualcoi

Avançar considera el Pla Integral d’Accessibilitat d’Alcoi incomplet i parcial

• Avançar valora el Pla Integral d’Accessibilitat per a la Ciutat d’Alcoi, i alerta que l'estudi ha quedat incomplet, ja que únicament s’han estudiat el 31% dels carrers d'Alcoi. • El col·lectiu recorda que el projecte aprovat pels veïns en els Pressupostos Participatius contemplava l'avaluació de la totalitat de la ciutat i exigeix a l'Ajuntament que amb caràcter d’urgència complete l'estudi.

El passat 23 de març es va presentar en el saló de plens el Pla Integral d’Accessibilitat per a la ciutat d’Alcoi, un estudi sobre l’estat d’accessibilitat en què es troben els carrers i places, els edificis públics, el transport i la comunicació sensorial en la ciutat.

Aquesta auditoria va ser promoguda pels veïns que van participar als Pressupostos Participatius en 2014. Per una àmplia majoria es va decidir la realització d’un Pla Integral d’Accessibilitat que valore les deficiències en accessibilitat de la ciutat i, així, poder establir plans d’actuació sobre la base de prioritats d’ús dels ciutadans i als recursos econòmics.

Avançar, que va participar juntament amb altres col·lectius en el procés d’elaboració, especialment en la metodologia de treball, no ha conegut l’abast de l’estudi fins que se’ns ha facilitat el treball realitzat i ho hem pogut valorar.

D’aquest primer anàlisi del pla fa les següents consideracions:

  • Considerem que l’estudi està incomplet, doncs solament s’han analitzat un 31% dels carrers.
  • L’avaluació estadística de l’accessibilitat per barris i l’estat global de la ciutat no és representativa, doncs solament es refereix als itineraris principals i secundaris dels barris, la resta no s’ha tingut en compte.
  • Els pressupostos que s’estableixen per a solucionar els problemes d’accessibilitat en cada barri i en general en la ciutat, no són reals, doncs no es contemplen les actuacions necessàries a realitzar en els carrers que no s’han avaluat.
  • Les prioritats i pressupostos de les intervencions a realitzar en 5, 10 i 20 anys caldria modificar-les per a incloure els carrers que no s’han tingut en compte, un 69% del total.

Avançar lamenta la situació creada i considera incomprensibleque després d’un retard injustificable de tres anys, ens trobem que l’Ajuntament havia contractat un estudi parcial en contra del qual havien aprovat els veïns en els Pressupostos Participatius, malgrat que es disposaven dels recursos econòmics necessaris per a realitzar el Pla integral complet”.

Per aquest motiu Avançar exigirà una explicació de l’acorregut i que es realitze amb caràcter d’urgència l’avaluació dels carrers que falten i, en conseqüència, revisen les prioritats i pressupostos a realitzar en els plans i terminis previstos d’actuació.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *