foradia cdturisme

Balanç de l’equador de la legislatura

• "L'actual govern ha demostrat en aquests dos anys no tenir un projecte estratègic de ciutat. Ha anat sense rumb, a bots, per darrere dels fets" • "Des del nostre grup hem fet una oposició responsable i propositiva, aportacions importants i treballades en profunditat demostrés la nostra capacitat de gestió alternativa"

Arribades a l’equador de la legislatura és moment de parar-se i analitzar el que s’ha fet i s’ha deixat de fer, tant per part del govern com per part del nostre grup.

Els grans temes s’eternitzen.

En línies generals han sigut dos anys de grans anuncis i poca execució, s’han anunciat infinitat de vegades els grans projectes com Rosaleda, Entença, Beniata, plaça d’Al-Azraq, Maçana de Rodes, CADA, Santiago Payá, pont de Sant Jordi, ciutat intel·ligent, modernització dels polígons… Però la realitat és que avui dia no s’ha iniciat res d’açò. Aquesta mateixa setmana s’ha sabut que en la repesca del DUSI, Alcoi rebrà 10 milions de fons europeus per a gastar en 5 anys, l’ajuntament ha d’afegir 10 milions més del pressupost municipal, els quals avui en dia no es poden garantir, més si seguim pagant sentències judicials, sobrecostos i externalitzacions que encareixen els serveis públics. Aquest fet que és del tot positiu, pel que fa a què a la ciutat arriben fons europeus, no poden justificar la deixadesa que durant aquests dos anys de legislatura hem patit els alcoians i alcoianes. Alcoi Demà sí, però per a hui què? I sobretot, quin Alcoi?

Hem passat dos anys sense avançar gens ni mica en cap projecte que trenque la dinàmica d’inanició negativa que arrosseguem des dels governs del PP i del PSOE. L’actual govern ha demostrat en aquests dos anys no tenir un projecte estratègic de ciutat. Ha anat sense rumb, a bots, per darrere dels fets, sense capacitat ni agilitat per gestionar el que és important. Tenim una ciutat apuntalada i amb una realitat social i econòmica molt deficient. El govern no ha actuat diligentment, no té capacitat i la ciutat va a passos de processó. Cal accelerar el pas perquè Alcoi ho necessita i per això en aquests dos anys que venen seran ben rebuts l’execució dels projectes anunciats, donat que ja hem perdut dos anys, però és necessari anar més lluny i fer-ho amb l’acord de totes, en la recerca de les prioritats reals dels ciutadans i ciutadanes per fer una ciutat industrial i de serveis atractiva i on els veïns i veïnes puguen desenvolupar plans de vida plena en un espai net, actiu, solidari i de futur.

En temes estructurals de Política de Ciutat s’han fet una gestió insuficient. És un Govern en minoria i xicotet que va desbordat de gestió, no arriba i no il·lusiona.

Han sigut dos anys de nul·la comunicació amb la resta de grups de l’oposició i especialment amb Guanyar Alcoi, que segons les paraules de l’alcalde havia de ser el grup prioritari amb qui arribar a acords. S’hauria de plantejar el govern si açò segueix sent cert o no, de no ser així, qui ha mogut l’eix ideològic?, nosaltres no hem canviat la nostra postura i línies d’actuació. La falta de comunicació no solament ha sigut política, sinó també social, amb la utilització perversa de la participació ciutadana. S’han convocat reunions informatives disfressades de participació, que finalment han provocat la frustració i desencantament de les persones participants. Prova d’açò són el resultat del pla integral d’accessibilitat, el Pla General Estructural, la remodelació del carrer Entença, la urbanització de la plaça d’Al-Azraq, el compliment de la sentència de La Rosaleda o els pressupostos participatius.

Falta de fermesa alhora de demanar responsabilitats polítiques i jurídiques de les grans desfetes de governs del PP.

Han sigut dos anys d’encobriment a la mala gestió d’anteriors governs del PP. En el tema del Nou Palau de Justícia s’ha fet una negociació amb la Conselleria que resulta totalment nefasta per als interessos de la nostra ciutat, regalant un edifici que va costar quasi quatre milions a totes les alcoianes, sense ser competència municipal i sense cap tipus de conveni. Ara se signa un conveni pel qual l’ajuntament rebrà 32.000 euros anuals a l’espera d’un acord, que ara com ara sembla llunyà, ja que la Consellera pretén permutar els antics jutjats, que ja són de propietat municipal. En el tema del Teatre Calderón s’ha desestimat demanar responsabilitats als polítics que van pagar més de 2 milions en sobrecostos a Enrique Ortiz.

Guanyar Alcoi instrument útil en la institució.

Des del nostre grup hem fet una oposició responsable i propositiva, aportacions importants i treballades en profunditat demostres la nostra capacitat de gestió alternativa. Exemples com el treball realitzat de la mà d’Heterotopía per a aportar idees i solucions per a la regeneració del centre històric, les més de 50 al·legacions al Pla General Estructural, partides pressupostàries per a plans d’ocupació, creació d’empresa pública, recuperació de la memòria històrica, energies renovables, consell de cultura, bosc urbà, etc.

El model de gestió que proposa el Partit Socialista és el mateix model de gestió del PP. És a dir, privatitzacions dels Serveis Bàsics.

El treball del nostre grup no s’ha limitat a temes en què compartim l’estratègia del govern, ja que sense compartir les polítiques de privatització del govern, hem treballat per a millorar la participació i la transparència en temes tan transcendents com el contracte de neteja i recollida de brosses. Açò no impedeix que seguim apostant per un model en defensa de la gestió pública i en contra de les privatitzacions de serveis públics. Perquè és molt més car, remunicipalitzar brossa i neteja viària ens suposaria un estalvi de més del 20%. És a dir, més d’1 Milió d’euros que podrien revertir-se en promoció econòmica i creació de nous llocs de treball per a millorar els serveis públics.

El treball del grup no solament s’ha centrat en l’àmbit institucional, la nostra prioritat segueix sent el contacte directe i continu amb la ciutadania i els col·lectius de la nostra ciutat, perquè tal com sempre hem mantingut Guanyar Alcoi vol ser la veu i els ulls del poble.

Font: Estefania Blanes, regidora de Guanyar Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *