foradia pressupostparticipatiualcoi

Oliveres i ametllers de la Comunitat Valenciana amenaçats per la plaga de la xylella

• Una plaga que ha arrasat milers d’hectàrees de cultiu a Itàlia, que ja tenia presència a les Illes Balears i que ja s’ha detectat al País Valencià. • Ho adverteix la parlamentària europea Marina Albiol, qui reclama a la Conselleria, al govern de l’Estat i a les autoritats europees que “es prenguen seriosament l’amenaça


Una plaga amenaça les oliveres i ametlers de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una plaga que ha arrasat milers d’hectàrees de cultiu a Itàlia, que ja tenia presència a les Illes Balears i que ja s’ha detectat al País Valencià.

Així ho adverteix la parlamentària europea Marina Albiol, qui reclama a la Conselleria, al govern de l’Estat i a les autoritats europees que “es prenguen seriosament l’amenaça que representa per al camp valencià la xylella fastidiosa”.

Segons Albiol, “sembla que ni la vigilància per part dels tècnics europeus ni les mesures de prevenció que s’hagen habilitat han estat suficient, perquè ja tenim un cas confirmat a les nostres comarques, per tant ara ja és molt urgent que tant la Conselleria d’Agricultura com el Ministeri es dediquen al màxim a preservar els nostres cultius per evitar una autèntica catàstrofe a oliveres i ametllers, com ha succeït a Itàlia”.

La portaveu d’EUPV a Brussel·les remarca la necessitat d’habilitar ajudes als agricultors que hagen d’arrencar arbres, tal com sempre ha reclamat la Unió de Llauradors: si l’agricultor no obté cap compensació, ens podem trobar amb la situació de què molts propietaris d’arbrat ja afectat per la Xylella decidisquen no arrencar, i per tant contribuir a la seua propagació“.

Albiol, de qualsevol forma, reitera la necessitat d’actuar de forma contundent i eficaç, “perquè estem en una situació d’alarma per al camp”, tot recordant que “la primera mesura hauria de ser la vigilància a ports i duanes, perquè el fet és que ja s’ha produït l’entrada del bacteri almenys en un lloc, i cal posar en marxa totes les mesures necessàries perquè la xylella no s’estenga més”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *