Representació d’Alcoi, Muro i comarques a la manifestació LGTBI d’Alacant
• La manifestació del passat dissabte dia 15 a Alacant ha comptat amb la participació de milers de persones. • A aquesta manifestació es va convidar a assistir a càrrecs públics, entre ells l’alcaldessa Jacquelín Cerdà i la senadora Vicenta Jiménez
Amb la manifestació del passat dissabte dia 15 a Alacant, amb el lema “Contra l’odi: Llibertat, igualtat i dignitat”, es tancava tota una sèrie d’activitats que portaven desenvolupant-se a la ciutat d’Alacant des del dia 6 de juliol dintre de la programació de l’Orgull Alacant 2017.
A aquesta manifestació es va convidar a assistir i portar una pancarta a un bon nombre de càrrecs públics, entre ells alcaldes i alcaldesses d’arreu de les comarques d’Alacant. Entre els convidats estava l’Ajuntament de Muro, qui ja va manifestar el dia 28 de juny la seua adhesió i suport al moviment i reivindicacions del col·lectiu LGTBI amb la penjada de la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament i la lectura d’un manifest per part de l’alcaldessa Jacquelín Cerdà.
La mateixa alcaldessa va assistir a la manifestació provincial acompanyada pel regidor de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consistori murer, Elicerio Pérez, els quals portaren la pancarta del col·lectiu LGTBI–MARIola amb el lema “Pobles per la diversitat; Contra la discriminació sexual i de gènere”.
La senadora que representa la província d’Alacant, Vicenta Jiménez, també va estar convidada i va assistir. A aquesta imatge apareix junt amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i regidors de diferents municipis de la província.
La manifestació ha comptat amb la participació de milers de persones. L’acte va servir per a incidir en l’exigència d’una igualtat real en aquesta matèria i denunciar els casos d’odi i discriminació que segueixen produint-se per aquests motius.
A més, es va recordar el 40 aniversari de la primera manifestació d‘aquestes característiques, celebrada a Barcelona, i la lluita portada a terme des de llavors i la que encara queda per fer en aquest mateix camí.
En acabar es va llegir un manifest, en el qual, entre altres aspectes, es va exigir al Govern Espanyol l’elaboració d’una llei estatal per a la protecció de la igualtat i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, així com plans d’atenció a la diversitat a nivell local.
Comenta i participa-hi