foradia subscriutegrat

Les danses protagonitzen el final de l’estiu a Benilloba

• Quatre intensos dies en els quals els vestits tradicionals, els mantons de manila, la música de xirimita i tabal i les danses són els protagonistes de la localitat del Comtat.

Benilloba celebra les danses en honor a la Nativitat de la nostra Senyora de Benilloba, entre el dijous 31 d’agost i diumenge 3 de setembre. Quatre intensos dies en els quals els vestits tradicionals, els mantons de manila, la música de xirimita i tabal i les danses són els protagonistes de la localitat del Comtat.

La plaça de l’Omet serà l’epicentre de la festa, on cada un dels quatre dies que duren les danses, el protagonistes de la dansà, i els veïns del poble que els vulguen acompanyar, mostraran les seues habilitats balladores al son de la xirimita i el tabal que Paco Bessó desplega cada any des del cadafal situat al bell mig de la plaça.

 

Divendres, la Dansà Jove, ha començat amb una cercavila a les 9 del matí, esmorzar de balladors a les 10 i una nova cercavila a les 13 hores a càrrec dels “Caps de dansa”. A les 14 hores dinar de balladors i a les 18.30 hores, cercavila per arreplegar les balladores i primera dansà a les 19 hores, sopar a les 22h i a les 23.30 hores segona dansà.

Dissabte arriba el dia de la Gran Dansà, amb idèntic programa del divendres, però amb la particularitat que és el dia on la plaça presenta major participació, ja que molta gent es suma a les danses amb els protagonistes creant un ambient únic de cultura i tradició participativa.

El diumenge, la Dansà dels Majorals posa fi als quatre dies de danses amb la Missa Major a les 12 hores i cercavila dels majorals a les 13.30 hores. A la vesprada, a les 18 hores es farà la processó i ofrena de flors a la Mare de Déu que donarà pas a la dansà dels majorals.

El mateix diumenge, els Majorals 2016 decidiran quina balconada ha lluït el mantó de manila més bonic. La persona guanyadora rebrà un mantó com a premi del Concurs.

El risc de pluja ha fet preveure un espai alternatiu per a les danses que es traslladarien al local de la Música en cas de necessitat.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *