lasarga ajualcoitel

Millores d’Alcosser de Planes de cara a l’estiu i les seues festes

• Les festes d’Alcosser de Planes tenen lloc entre els dies 18 i 26 del mes d’agost. Dies per a gaudir, junt amb la família, amics i veïnes... • Les autoritats polítiques del municipi s’han encarregat durant tot l’any de realitzar els condicionaments i millores oportunes

Les festes d’Alcosser de Planes tenen lloc entre els dies 18 i 26 del mes d’agost. Dies de germanor per a gaudir, junt amb la família, amics i veïnes, d’actes culturals, tradicions emblemàtiques i gastronomia típica. Parlem amb Arturo Abad, alcalde del municipi, perquè ens assabente de l’actualitat del poble.

Les autoritats polítiques del municipi s’han encarregat durant tot l’any de realitzar els condicionaments i millores oportunes perquè habitants i visitants puguen gaudir d’Alcosser de Planes.

Entre altres actuacions, Arturo Abad destaca les obres i adequació d’una zona que contenia una corba molt perillosa, la zona de Llavador, “mai no ha passat res, però hem hagut de llevar-la per evitar que passara”.

Les destrosses que van provocar les pluges torrencials de l’hivern 2016-2017 van ser molt grans. Per això, un dels treballs principals de l’Ajuntament ha sigut arreglar camins i carreteres del territori.

Una altra de les millores a destacar d’Alcosser és la de la instal·lació de la il·luminació de tot el poble, que passa a tindre tecnologia led de baix consum. També s’ha millorat la ‘zona de recreo’ del municipi, amb nous bancs, taules i barbacoa. I, per tal d’aportar llum, color i alegria al poble, s’ha pintat, amb la implicació de molts dels seus habitants, un mural de 13 metres d’alçada.

Per altra banda, de cara als pròxims mesos, tal com ens informa Arturo, es té previst urbanitzar i condicionar l’entrada del poble, on es realitzarà una albereda perquè a més dels cotxes puguen passejar les persones.

Finalment, cal convidar a tot qui vulga gaudir del poble durant les seues festes, que tenen lloc entre els dies 18 i 26 d’agost. En elles podran participar i gaudir, entre altres activitat, tradicions i esdeveniments, del concurs de truites, el dia de la cervesa i de la festa de les disfresses.

Festes Alcosser Del 18 al 26 d’agost de 2018

 

Dissabte 18 d’agost – 18:00 h: Festa de la cervesa i concurs de truita de creïlles. (El concurs es tancarà a les 19:30).

Diumenge 19 d’agost – 8:00 h: Enramada extraordinària dels carrers. – 19:30 h: Ballet infantil a càrrec de Rocio Gisbert a l’entrada del poble. – 23:30 h: Correfocs a càrrec dels Dimonis Rafolins d’Alqueria d’Asnar.

Dilluns 20 d’agost – 7:30 h: Volta a peu de la Dona. Quedem a la placeta la Pau . – 19:00 h: Teatre infantil “Sabores”, a càrrec de Pàmpol teatre.

Dimarts 21 d’agost – 18:30 h: Jocs populars i berenar al mercat. – 22:00 h: Sopar Jubilats. Caldrà recollir els tiquets a l’Ajuntament. – 21:00 h: Actuació de Notes Soltes.

Dimecres 22 d’agost – 13:00 h: Paelles a la Plaça de Pau. A continuació banyada popular; qui no vulga i pols que no vaja a l’era…

Dijous 23 d’agost – 12:00 h: Volteig general de campanes. – 13:30 h: Dinar de cabasset a la Placeta de la Pau amb música i karaoke a partir de les 14:00 h. Porteu la vostra millor disfressa! (La Junta de Festes proporcionarà les taules). – 19:00 h: Desfilada de disfresses pel poble amenitzada per la Banda de Gaianes.

Divendres 24 d’agost – 9:00 h: Volteig general de campanes. – 10:00 h: Passacarrer. – 12:00 h: Missa en honor al Sant Gil. – 21:00 h: Processó en honor a Sant Gil, patró d’Alcosser. – 01:00 h: Orquestra Thunder.

Dissabte 25 d’agost – 9:00 h: Volteig general de campanes. – 12:00 h: Missa en honor al Santíssim Crist de la Pietat. – 21:00 h: Ofrena als recent nascuts al Santíssim Crist de la Pietat. – 01:00 h: Macro piràmide.

Diumenge 26 d’agost – 9:00 h: Volteig general de campanes. – 11:00 h: Parc infantil aquàtic. – 13:00 h: Santa Missa en honor als Sants de la Pedra. – 16:30 h: Campionat de cotos. – 18:30 h: Xocolatada i coca dolça servida al bar per a tot el poble. – 21:00 h: Processó en honor als Sants de la Pedra i al finalitzar subhasta dels fruits oferits als sants.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *