foradia subscriutegrat

Dades de consum de substàncies i noves tecnologies en els joves alcoians

• 1 de cada 4 joves ha provat el tabac, amb una mitjana de 14 anys, i d'aquests la majoria ho consumeixen diàriament • El 90% dels joves considera que és important o molt important tenir un mòbil propi. La mitjana d'ús diari és d'entre 4 i 8 hores.

El Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, GARA, ha realitzat un estudi sobre el consum de drogues i de les noves tecnologies per part dels joves alcoians (amb una mitjana de 15 anys).

L’estudi sobre el consum de drogues s’ha basat en una mostra de 85 alumnes repartits entre els següents centres escolars: Esclaves, Santa Ana, Andreu Sempere, Paulas, Sant Roc, Pare Vitòria, Arnauda i Cotes Baixes.

Els resultats que llança l’estudi són:

  • Tabac: 1 de cada 4 joves ha provat el tabac, amb una mitjana de 14 anys, i d’aquests la majoria ho consumeixen diàriament. Les xiques consumeixen més que els xics.
  • Alcohol: El 40% de joves ha provat l’alcohol, amb una mitjana d’edat de 13 anys. Molts d’ells ho fan de manera continuada. Aquestes xifres són conseqüència, en bona part, segons el GARA, del fet que l’alcohol és una de les drogues més acceptades i normalitzades en la nostra societat.
  • Marihuana: Segons comunica el GARA, la dada més preocupant és que els joves no tenen percepció dels riscos que comporta el seu consum. Per aquest motiu és una substància probada pels joves a una edat més avançada que l’alcohol, 13 anys.

Cal destacar que les dades d’aquest estudi no difereixen de l’enquesta nacional ESTUDES realitzada pel Pla Nacional sobre Drogues.

Respecte a l’estudi sobre l’ús que fan els joves de les noves tecnologies, s’ha basat en una mostra de 143 alumnes repartits pels mateixos centres alcoians. I les conclusions són les següents:

  • Mòbil: El 90% dels joves considera que és important o molt important tenir un mòbil propi. La mitjana d’ús diari és d’entre 4 i 8 hores.
  • Internet: La mitjana d’ús diari és similar a la del mòbil, entre 4 i 8 hores. Un 39% dels joves se senten nerviosos si passa molt temps des de l’última vegada que es van connectar i un 56%, inclús, s’enfada.
  • Videojocs: El 30% no juga a videojocs. En tots els centres hi ha algun alumne, generalment home, que presenta abús de videojocs. Les xiques juguen menys que els xics i els xics presenten major abús que elles.
  • Xarxes socials: Solament una alumna de tota la mostra diu no tenir xarxes socials. La xarxa social més popular entre els joves és el WhatsApp, que utilitzen diàriament per a comunicar-se. En segon lloc la xarxa social més popular és Instagram. I en tercer lloc Youtube.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *