foradia becasivace

“+queuntrail s’ha convertit en un referent en el País Valencià i més enllà”

• El seu objectiu primari és la lluita contra el càncer, per això, els diners que arrepleguem de la cursa són donats a les associacions AECC i SOLC. • Sempre s’ha realitzat durant abril, però l’any vinent haurà de fer-se en octubre, per què s’ha hagut de retardar la cursa del 2018?

La pròxima edició del Trail Solidari d’Alcoi s’ha retardat uns mesos per una normativa mediambiental. Parlem amb dos membres promotors +queuntrail perquè ens comenten tots els detalls: Nacho Company i Paco Fuster.

+queuntrail és un esdeveniment que forma part de l’agenda alcoiana des de l’any 2013, no a soles per la cursa, pionera i referent, sinó pels valors i accions que el voltegen: ajuda a la lluita contra el càncer, foment del medi ambient i els paratges de la zona, solidaritat, cooperació…

Per tots aquests motius, per als organitzadors +queuntrail és sinònim “d’una satisfacció molt gran”: gaudeixen no a soles del dia que, cada any amb més espectacularitat, es du a terme, sinó també de tota la rigorosa i laboriosa preparació, així com del fet de col·laborar per una bona causa.

Els seus inicis es remunten al 2012, quan el Comando Costereta, amics que practicaven esports junts al Club d’Atletisme, amants de la natura i de la conservació del medi ambient van decidir organitzar un esdeveniment esportiu per ajudar a dos components que pareixen càncer.

La marxa que es va organitzarva resultar tot un èxit. De fet es va consolidar com el que ara coneixem com La Marxa contra el Càncer”. Però els organitzadors van veure l’oportunitat de fer d’aquesta iniciativa una cosa més gran. I així ho van fer, “a hores d’ara +queuntrail és una cursa esportiva de qualitat que s’ha convertit en un referent en el País Valencià i més enllà”.

Però el seu objectiu primari és la lluita contra el càncer, per això, els diners que arrepleguem de la cursa són donats a les associacions AECC i SOLC.

A banda de la cursa, +queuntrail organitza altres activitats solidàries, com és el cas de Dorsal 000, una iniciativa per a recaptar diners que es destinen a un projecte d’investigació de càncer de la zona de l’Alcoià, el Comptat i la Foia de Castalla. “L’estudi tracta d’obtenir una base de dades per a conéixer quin tipus de càncer n’hi ha per població i com lluitar contra ell”.

Altre valor afegit de +queuntrail és la millora dels paratges, en concret de les sendes per les quals transita el Trail, per a això han realitzat un conveni amb l’Ajuntament d’Alcoi: “volem posar en valor les rutes que tenim al nostre voltant, per això, a més de ser molt respectuosos amb l’entorn, durant l’any treballem per millorar-les”.

A tot això… Per què s’ha hagut de retardar la cursa del 2018? Sempre s’ha realitzat durant abril, però l’any vinent haurà de fer-se en octubre, “per la publicació d’una normativa de Conselleria de Parcs Naturals, que diu que entre l’1 de febrer i el 31 de juliol no es poden fer grans esdeveniments esportius als Parcs Naturals perquè és època de nidificació de les aus”.

Encara que aquest canvi comporta implicacions per a la cursa (clima, llum, horari, preparació…), +queuntrail s’ha oferit a la Conselleria a ajudar a promocionar les mesures de preservació que cal per al territori.

Així doncs, tots els interessants tenen un any per a reservar forces i preparar-se per a una cursa on participen 1.200 persones i col·laboren més de 300 voluntaris (Creu Roja, Voluntaris dels Juniors, ACIF, 30 Charly Alpha, Policia Local, Guardia Civil, Protección Civil, Centro Escursionista d’Alcoi…). Mentrestant, +queuntrail continuarà treballant per la millora de l’organització i de l’ajuda contra el càncer, “en búsqueda de l’excel·lència”.

Font: Rodrigo Paños./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *