foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi considera que la gestió de les proves d’ADN als gossos “ha sigut nefasta”

• Des de Guanyar Alcoi s’afirma que les proves d'ADN als excrements de gossos és una bona idea, però que s'ha gestionat de forma nefasta pel Govern • Es proposa una campanya activa i exhaustiva de conscienciació

El Plenari Municipal, a proposta de Ciudadanos, va afegir a l’Ordenança d’Higiene Urbana la necessitat de realitzar proves d’ADN a les defecacions de gossos per tal de sancionar a aquelles persones que no arreplegaren els excrements.

Aquesta Ordenança actualitzada va ser aprovada per tots els grups polítics i la seua aplicació, depén del Govern i, concretament, de la regidoria de Medi Ambient capitanejada per Jordi Martínez.

Des de Guanyar Alcoi s’afirma que les proves d’ADN als excrements de gossos és una bona idea, però que s’ha gestionat de forma nefasta pel Govern: “aquestes proves haurien de ser un dels últims passos després d’informar, conscienciar i consensuar tota una sèrie de mesures destinades a solucionar la problemàtica de les caques de gossos als carrers“.

És per això que la regidora de Guanyar Alcoi Vicky Llàcer demana al Govern de Toni Francés que “primer informe degudament a tota la ciutadania. Una bona proposta seria que la policia de barri informara tota aquella gent que passeja pel carrer amb els seus gossos, les obligacions que té respecte a la inscripció dels gossos al cens municipal i respecte a arreplegar els excrements, inclús repartint bossetes a aquelles persones que no en tinguen alertant de les possibles multes per incompliment de l’ordenança d’higiene pública“.

En aquest aspecte des de Guanyar Alcoi es proposa una campanya activa i exhaustiva de conscienciació sobre el problema de les defecacions que no s’arrepleguen i de les miccions que no es netegen amb aigua.

Per a això, apunten des de la plataforma ciutadana, caldria informar degudament i amb temps, inclús fent com a altres ciutats: repartint bossetes de plàstic i botelletes d’aigua per a mantenir neta la ciutat. A més, assenyalen, es fa necessari reunir-se amb col·lectius i persones implicades.

La regidora Vicky Llàcer remarca que “no entenem com han enviat ja les cartes a tots els amos dels gossos censats que, recordem, no són ni el 30% dels gossos totals que hi ha a Alcoi, i resulta que les clíniques veterinàries no saben res de res. La mala planificació i la mala gestió han embrutat una bona proposta que, d’haver-se fet bé, amb participació i de forma consensuada, no haguera tingut la contestació social que està tenint. Aquesta és la diferència entre gestionar de forma eficient i comptant amb la gent, i la forma de governar d’aquest PSOE, que no implica a la ciutadania en les seues decisions i que pren i executa les decisions a burro barra”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *