foradia elgrat

Protectora d’Animals d’Alcoi: “la mascota ha de ser un més en la familia”

• Repulsa total a utilitzar l’alberg d'Alcoi com a espai de distribució de la pólvora de les festes de Moros i Cristians • Cap animal mereix ser considerat cosa, són éssers vius que senten i pateixen com les persones

Sabent que la pólvora de les festes de Moros i Cristians s’emmagatzemarà i es distribuirà des de l’alberg caní d’Alcoi, hem parlat amb els representants de la Protectora d’Animals d’Alcoi perquè ens comenten la seua valoració. Per altra banda, la vicepresidenta, Maite Abad, ens comenta la seua opinió respecte de la decisió del Congrés de considerar als animals com a éssers vius i no coses.

– Quina és la vostra opinió respecte al fet que enguany s’utilitze l’alberg com a espai de distribució de la pólvora de les festes de Moros i Cristians?

Repulsa total davant la mesura, creiem que ha d’haver-hi llocs més idonis, lluny d’instal·lacions, persones i animals, alguna cosa que sembla no haver-se tingut en compte.

– Penseu que pot comportar algun tipus de problema o perill?

Per descomptat, tan sols la supressió del passeig mentre dure l’esdeveniment ja suposa estrés per als animals; respecte al perill, tot el que representen 2.400 kg de pólvora en un espai no habilitat; si pensem que es tallarà la carretera, creiem que algun perill hi haurà.

– Creieu oportú que es faça la distribució des d’altre espai alternatiu?

Suposem que ha d’haver-hi altres ubicacions més adequades, per exemple el túnel que des del poliesportiu es dirigeix cap a l’autovia, creiem que a la informació sobre altres espais es tindrà accés des del consistori.

– Per altra banda, recentment s’ha aprovat al Congrés espanyol considerar als animals éssers vius i no coses, com ho valoreu?

Cap animal mereix ser considerat cosa, són éssers vius que senten i pateixen com les persones, ens sembla just que s’haja fet aquesta consideració, però els anteriors denoten la seua falta d’empatia i coneixement cap a ells. La mascota ha de ser un més en la família, atendre les seues necessitats i mai abandonar-la. Però hi ha massa abandó i maltractament, les persones encara han d’evolucionar més en aquest sentit, i realitzant campanyes es fomentaria més la conscienciació.

– Quins canvis considereu que pot comportar aquest pas en els drets dels animals?

Tot avanç positiu cap als drets dels animals sempre va en el seu benefici, però encara falta molt per fer, de moment hi ha massa obligacions i pocs drets, pensem que tot depén del nivell de sensibilitat animalista que tinga qui ens governa, ja que hi ha ciutats molt més avançades que nosaltres i també ha d’existir més civisme entre tots per a una millor convivència.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *