Foradia

Alcoi recupera una campana del segle XVI furtada de l’Ermita de Barxell

• Ha sigut gràcies a la tasca del grup de patrimoni històric Cos Nacional de Policia. • Aquesta campana històrica podria tindre un valor aproximat de 3.000 €, encara que en Espanya no hi ha mercat per a aquest tipus de peces.

Furtada de l’Ermita de Barxell en l’any 2005, l’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit recuperar una campana gòtica del segle XVI. Ha sigut gràcies a la tasca del grup de patrimoni històric Cos Nacional de Policia.

El cap d’aquesta unitat, Antonio López, explica que la campana va ser venuda 3 vegades fins a recalar a França, país d’on es va recuperar finalment. Segons l’antropòleg i expert en campanes Josep Llop, aquesta campana històrica podria tindre un valor aproximat de 3.000 €, encara que en Espanya no hi ha mercat per a aquest tipus de peces.

La voluntat de l’Ajuntament, d’acord a les paraules de l’alcalde Toni Francés, és restaurar la campana i consensuar amb els tècnics de patrimoni el seu millor ús. No obstant això, el futur d’aquesta mostra del patrimoni valencià dependrà del jutjat d’instrucció nº7 de València, el qual ha obert un procediment per tal de determinar la seua destinació final.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *