foradia ivace

La III Trobada d’Investigadors en Càncer ‘Ciutat d’Alcoi’ reivindica inversions per a la investigació

• Ha destacat la reivindicació d'un major impuls a la innovació i la investigació, denunciant, així mateix, la falta d'inversió • S'ha presentat un manifest, impulsat per l'Associació Espanyola de Recerca Contra el Càncer, ASEICA, que ha rebut les adhesions de diferents entitats i institucions


Alcoi ha acollit la III Trobada d’Investigadors de la Comunitat Valenciana en Càncer ‘Ciutat d’Alcoi’. En ella, ha destacat la reivindicació d’un major impuls a la innovació i la investigació, denunciant, així mateix, la falta d’inversió i proposant un Pacte d’Estat per la ciència que implique un canvi d’estratègia i assegure un finançament estable.

Per a açò, s’ha presentat un manifest, impulsat per l’Associació Espanyola de Recerca Contra el Càncer, ASEICA, que ha rebut les adhesions de diferents entitats i institucions: IES Cotes Baixes, IES Pare Vitòria, Institut Valencià d’Oncologia (IVO), Ajuntament d’Alcoi, Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), Facultat de Biologia de la Universitat de València (UV), Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), CEM +MESQUEUNTRAIL, Club Rotary Font Roja, Associació per a lAjuda en el Tractament del Càncer-SOLC i Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)-Junta local d’Alcoi.

El congrés ha comptat amb un total de 54 inscrits, augmentant els de l’anterior edició, i amb 23 ponents professionals de l’àmbit, alguns d’ells de reconegut prestigi.

La trobada ha sigut organitzada per la Xarxa Valenciana de Biobancos (RVB), gestionada per la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), i el CEM +QUEUNTRAIL, organitzador del Trail Solidari Alcoi, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València). Amb la incorporació de l’Associació Espanyola de Recerca Contra el Càncer (ASEICA).

Tal com ha comentat el president de +QUEUNTRAIL, Paco Fuster, un dels objectius de la jornada ha sigut el de “visibilizar” el treball dels investigadors: “és just que la societat el veja i que reconega el vostre paper”.
La inauguració ha sigut presidida per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, al costat de la directora territorial de la Conselleria de Sanitat, Encarna Llinares.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *