foradia barnasants

Alcoi acull el naixement de l’Associació Flamenca ‘La Debla’

• Ha sigut amb l'amarinament de la balladora internacional Rosario Montoya, ‘La Farruca’ • “El flamenc cal posar-ho en valor i hem de seguir reivindicant-ho com a senyal d'identitat i com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat que és”.


Es constitueix a Alcoi una nova entitat cultural flamenca. Ha sigut amb l’amarinament de la balladora internacional Rosario Montoya, ‘La Farruca’. Es tracta de l’Associació Flamenca ‘La Debla’, nom que fa referència a un dels pals més antics i profunds del flamenc.

Un projecte “que tant hem treballat i desitjat, però sobretot, un projecte que tant es mereix el flamenc”, comentava Sara Mejías, vicepresidenta de l’associació. “El flamenc cal posar-ho en valor i hem de seguir reivindicant-ho com a senyal d’identitat i com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat que és”.

Rosana Juárez, membre de la junta directiva de l’associació, comentava que “l’entitat naix amb la intenció d’ajuntar a tots els flamencs de la zona per a sentir i viure-ho, però abans de res, de fomentar i reivindicar el flamenc pur”.

Miguel Porta, mànager de Rosario Montoya, va voler destacar en la seua intervenció que “Farruca va apostar per Alcoi des del primer moment, perquè sabem i hem vist que ací la gent fa, sent i balla flamenc de debò”.

Rosario Montoya, ‘La Farruca’, va voler agrair a ‘La Debla’ i a la societat: “gràcies a vosaltres estem progressant al flamenc. És un orgull i un vertader plaure veure com lluiteu pel flamenc, i tot un honor ser padrina d’aquesta Associació“.

Per a finalitzar, Begoña Moral, presidenta de ‘La Debla’, va recalcar que “és un somni poder emprendre aquest vol de la mà de La Farruca. Barallarem pel flamenc pur i perquè la gent entenga i senta què és el vertader flamenc”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *