foradia subscriutegrat

Isabel-Clara Simó rep el premi ‘Escritora Galega Universal’

• En l’acte, la reconeguda autora va realitzar, emocionada i amb la simpatia que li caracteritza, el seu discurs en català a petició del públic • I tot seguit va denunciar la situació d’agressió i injustícia que viu el territori català des de l’1 d’octubre del 2017


Isabel-Clara Simó, distingida amb el premi ‘Escritora Galega Universal’ per part de la Asociación de Escritoras en Lingua Galega. Un premi on es reconeix l’alta qualitat literària de la seua ampla obra, així com la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana.

El Teatre Principal de Santiago de Compostela va ser l’espai on es va lliurar el premi a l’actual degana de la Institució de les Lletres Catalanes, dins de la celebració de la III Gala do Libro Galego.

En l’acte, la reconeguda autora alcoiana, emocionada i amb la simpatia que li caracteritza, va realitzar el seu discurs en català a petició del públic; i ho va fer “profundament emocionada”. En ell va manifestar la seua emoció i agraïment per rebre el reconeixement.

I tot seguit va denunciar la situació d’agressió i injustícia que viu el territori català des de l’1 d’octubre del 2017: “escolteu: a Catalunya tenim presos polítics, tenim exiliats. I a més a més, vam fer un referèndum civilitzat, van vindre dotzenes i dotzenes de policies, ens van atonyinar, van fer centenars de ferits; i després van dir que nosaltres som violents, i a ells els van condecorar”.

També va fer menció a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que deixa a Catalunya en un rol de colònia enfront de la metròpoli, “les finances les controla Montoro, i les lletres catalanes estan sent ofegades a poquet a poquet. Però no volem fer-se enrere, no volem”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *