Foradia ajualcoitel

El Club de Fans aconsegueix que l’Alameda d’Alcoi es dedique a Camilo Sesto

• Després d’anys lluitant per l’objectiu, el Club de fans de Camilo Sesto ho ha aconseguit: l'Alameda passara a nomenar-se 'Alameda Camilo Sesto' • Abans que acabe l’any es realitzarà un acte protocol·lari d’aquest reconeiximent a l’artista.

Després d’anys lluitant per l’objectiu, el Club de fans de Camilo Sesto ho ha aconseguit: el Govern d’Alcoi dedicarà l’Alameda a l’artista: passara a nomenar-se ‘Alameda Camilo Sesto’. La decisió ja s’ha traslladat per part de l’alcalde a la resta de partits polítics de l’Ajuntament i a l’artista.

Abans que acabe l’any es realitzarà un acte protocol·lari d’aquest reconeiximent a l’artista internacional Camilo Blanes Cortés, més conegut pel nom artístic, Camilo Sesto, que recordem, en novembre del 2016, va rebre la màxima distinció de la ciutat: la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi.

Breu biografia del cantant alcoià

Camilo Sesto va nàixer a Alcoi l’any 1946. És un cantant, productor musical i compositor espanyol de balada romàntica, pop i rock. És un dels artistes insígnia d’Espanya, guardonat en 2011 amb la medalla “Màxim orgull hispà” lliurat en la ciutat de Las Vegas als Estats Units. Ha editat àlbums en anglès i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretat en italià, portuguès i alemany. Gràcies a la seua activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor, ha escrit cançons per a artistes com Miguel BoséÁngela Carrasco, Lani Hall, Audrey LandersLucía MéndezManolo OteroSergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l’òpera rock Jesucrist Superstar, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l’espanyol. Malgrat l’abandó de les seues actuacions en directe, Camilo ha seguit des del 2014 amb algunes presentacions a Argentina, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat ‘Camilo70’, aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

Actualment està preparant un nou disc simfònic, amb l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, que eixirà a la llum en octubre o novembre.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *