foradia subscriutegrat

Xiquets i grans gaudeixen de la III Ruta Contacontes a Benimarfull

• Dos professionals de la narració oral han delectat al públic amb adaptacions de contes i rondalles d’Enric Valor • Els carrers de Benimarfull s’impregnaven de les rialles de les veïnes i els veïns, tot envoltat de cultura valenciana i de molt bon ambient.

Xiquets i grans han gaudit de la primera parada de III edició de la Ruta de Contacontes, que ha sigut a Benimarfull. Dos professionals de la narració oral han delectat al públic amb adaptacions de contes i rondalles d’Enric Valor, entre elles, ‘Història d’un mig pollastre’. Durant una estona, els carrers s’impregnaven de les rialles de les veïnes i els veïns, tot envoltat de cultura valenciana i de molt bon ambient.

La Ruta realitzarà, durant la resta d’estiu i part de la tardor, 11 rutes per 11 municipis més de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Tot organitzat per la Coordinadora pel Valencià i la Mancomunitat. L’objectiu és doble: divulgar el patrimoni llegendari i rondallístic i fomentar el turisme cultural.

Enguany, segons ha comentat Francesc Gisbert, membre de la Coordinadora pel Valencià, està prevista la participació d’alguns dels millors narradors valencians, com ara Almudena Francés, Jordi Raül Verdú, Llorenç Giménez, Lluís Abad, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Rosanna Espinós, Jordi Carbonell, Tània Muñoz, Eva Andújar, el grup Anbelú, Víctor Labrado o Carles Cano, entre altres.

Mariona Carbonell, gerent de la Mancomunitat, ha reiterat l’aposta de les rutes de contacontes com un element més per a dinamitzar la vida als pobles i oferir activitats familiars d’entreteniment, que facen valdre el nostre patrimoni.

Les pròximes dates de les rutes de contacontes seran: Millena (12 juliol), Gorga (14 de juliol), Alfafara (28 de juliol), Gaianes (5 d’agost), Agres (27 d’agost), L’Orxa (2 de setembre), Muro (setembre), L’Alqueria d’Asnar (15 de setembre), Banyeres de Mariola (7 d’octubre), Alcoi (21 d’octubre) i Cocentaina (10 de novembre).

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *