foradia subscriutegrat

Bocairent ens proposa 35 actes culturals entre juliol i agost

• Cites musicals, literàries, plàstiques i escèniques. Una proposta molt plural • “El ventall de propostes que llancem per a contribuir a gaudir d’una forma lúdica i cultural de l’estiu quan les rutines i les obligacions se solen relaxar”

Bocairent ha organitzat un total de 35 propostes culturals durant juliol i agost, fins al 7 de setembre: cites musicals, literàries, plàstiques i escèniques. Una proposta plural i amb continuïtat “perquè totes les setmanes tindrem almenys dues activitats”, així com “itinerància amb l’ús de nombrosos espais del nucli urbà”, destaca el responsable de l’Àrea de Cultura, Xavier Molina.

La plaça de bous, amb motiu del seu 175 aniversari, serà la principal protagonista. Sense anar més lluny, aquest diumenge 15 de juliol acollirà un recital líric amb la soprano Mari Carmen Fortea, el tenor Javier Palacios y el pianista José Ramón Martín, “tots tres de reconegut prestigi” segons apunta Molina. Posteriorment, dues projeccions cinematogràfiques i l’espectacle de dansa, teatre i circ ‘Sabates en l’aire’ de la companyia La Furtiva seguiran omplint de cultura el rotgle.

Andreu Valor va ser l’encarregat d’obrir la programació divendres 6 de juliol, amb la primera nit musical, un cicle que tindrà la resta de cites el 20 de juliol, i el 3 i el 10 d’agost de la mà de les formacions locals. També n’hi haurà tres propostes musicals per a públic jove centrades en el rap, en la música electrònica i en els grups en valencià.

Les xerrades a la fresca se celebraran del 14 al 17 d’agost. Igualment, la paraula estarà ben present en els ‘Contes a la fresca’ a càrrec de narradors locals i d’Almudena Francés així com en el cicle rondallaire associat a la festivitat de sant Agustí durant els dies de danses. En la mateixa direcció, la cloenda de la programació estarà protagonitzada pels monòlegs de Maria Juan.

Exposicions, tallers, bibliopiscina, intercanvi de llibres i presentacions literàries conformen altres línies de ‘Refresca’t amb la Cultura’ de Bocairent. Finalment, enguany tampoc faltaran les rutes nocturnes temàtiques ni les vesprades de ball per a completar “el ventall de propostes que llancem per a contribuir a gaudir d’una forma lúdica i cultural de l’estiu quan les rutines i les obligacions se solen relaxar”, conclou el regidor Xavier Molina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *