foradia subscriutegrat

Què succeeix quan combinem notícies candents, cultura de l’entorn i reflexió? El Gratis

• Entre notícies, reportatges, anàlisis, poesies, imatges, entrevistes i propostes d'oci, gastronòmiques i culturals, de segur que vos enriquireu.

Dies de calor. La temperatura influeix en les ciutats, les persones, les mascotes, el medi ambient. Calen totes les precaucions. Ens ho expliquen els membres de Protecció Civil i els voluntaris mediambientals, que estan organitzats i actius pels paratges de tot Alcoi, vigilant i prevenint possibles incendis.

Durant aquests dies, els pobles són refugis per a molta gent: espais on el temps es ralentitza i on l’aire renova les ments. On, a més, tot el món es disposa a gaudir de les festes tradicionals i activitats culturals que els municipis s’han preocupat d’organitzar. En El Gratis, en teniu un bon recull d’elles.

En qualsevol cas, per molt que aprete la calor, no n’hi ha excusa per a deixar de viure les manifestacions culturals que es generen al nostre entorn. Entre altres, l’última exposició d’Antoni Miró, ‘Suite Tribunal de les Aigües’. I, més enllà, conéixer un poc millor la figura d’Antoni Miró, de la mà de Jordi Tormo, amb qui hem parlat sobre el llibre biogràfic que li ha dedicat.

Canviant de tema, però sense eixir de l’actualitat més candent. Aquesta quinzena, des d’El Gratis hem tingut el goig de parlar també amb Marià Sánchez, una referència imprescindible per comprendre el fenomen històric del franquisme a la nostra societat.

D’aquesta manera, procurem combinar les reflexions més profundes amb les notícies més immediates, per citar algunes: la vaga dels treballadors de les ambulàncies i dels treballadors del tèxtil, l’activisme dels pensionistes, els premis del 9 d’Octubre, el projecte per la recuperació del riu Vinalopó, avanços en polítiques energètiques i estadístiques de denúncies de les dones maltractades.

Vos animem a llegir i fullejar les pàgines d’El Gratis, entre notícies, reportatges, anàlisis, poesies, imatges, entrevistes i propostes d’oci, gastronòmiques i culturals, de segur que vos enriquireu.

Font: Editorial./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *