foradia camaraalcoi

Francisco Sellés ens comenta l’actualitat de Beniarrés i convida a les festes

• Beniarrés ho té tot a punt per a celebrar tant de la Setmana Cultural, entre l’1 i el 13 d’agost, com les festes patronals, que tindran lloc entre el 14 i el 18

Beniarrés inicia la seua Setmana Cultural el primer dia del mes d’agost. I tot seguit, el dia 14 celebra les seues festes patronals. Hem aprofitat l’ocasió per parlar amb l’alcalde del municipi, Francisco Sellés, perquè ens comente l’actualitat del poble.

L’Ajuntament de Beniarrés ha estat treballant durant tot l’any amb l’objectiu de millorar les infraestructures i serveis del municipi. Tal com ens comenta el seu alcalde, unes de les accions importants realitzades han sigut les millores als camins, entre les quals destaca el condicionament del tram viari del túnel cap a L’Orxa, “hem fet que siga un passeig molt agradable, tant per a caminar com per a anar en bici”.

Destaca també la millora del camp de futbol, al qual li han dotat de gespa natural. “S’ha quedat molt atractiu i útil, de fet inclús l’equip de l’Alcoyano s’ha interessat a vindre ací a entrenar”.

D’aquesta manera, el poble està preparat perquè la gent el gaudisca durant l’estiu. De fet, una altra de les actuacions ha sigut l’ampliació de la piscina municipal, que ha passat a tindre forma de ‘L’ per tal d’aprofitar més l’espai, i de la qual “la gent ha quedat molt contenta”.

Ara, Beniarrés està pendent d’ampliar el gimnàs i millorar l’accessibilitat de la biblioteca. Altres projectes que s’executaran durant els pròxims mesos seran: l’asfalt de camins, les millores en el col·legi i la instal·lació d’aparells de gimnàstica per a gent gran i xiquets al parc.

Per altra banda, Beniarrés ho té tot a punt per a celebrar tant de la Setmana Cultural, entre l’1 i el 13 d’agost, com les festes patronals, que tindran lloc entre el 14 i el 18. Durant les primeres setmanes d’agots, n’hi ha preparat un complet programa d’actes i activitats per a tots els públics i edats, teatre, música, campionats, activitats infantils… Cal remarcar la ‘Holi Solidària’ que se celebrarà el diumenge 13 d’agots, beneficis de la qual aniran destinats a la Junta d’Alcoi de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

L’alcalde vol fer una crida a totes les veïnes i veïns dels pobles dels voltants per a gaudir tant de la Setmana Cultural com de les festes patronals: “tot qui tinga el gust de vindre gaudirà d’actes culturals, festes i gastronomia, a més podrà aprofitar per a conéixer el poble”.

Festes i Setmana Cultural: de l’1 al 18 d’Agost de 2018

SETMANA CULTURAL

DIMECRES 1 D’AGOST – 21:00 hores. CONCERT a càrrec de la Unió Musical de Beniarrés.

DIJOUS 2 D’AGOST FINS AL DISSABTE 4 D’AGOST CAMPIONAT DE PÀDEL. Organitzat pels FESTERS DE SANT ROC 2018 i amb la col·laboració de L’Ajuntament de Beniarrés.

DIUMENGE 5 D’AGOST – 20:00 hores. TEATRE ‘La Concejala’, a càrrec del grup PASSATS DE ROSCA TEATRE.

DILLUNS 6 D’AGOST – 20:00 hores. JOCS POPULARS per als més joves. Al Carrer Dr. Orero. DIMARTS 7 D’AGOST – 10:00 hores. CAMPIONAT DE PLAY STATION. Lloc: Centre Cultural ‘Joan Fuster’. – 20:00 hores. A la plaça davant de l’Ajuntament ESPORT DIVERTIT, per als més joves.

DIMECRES 8 D’AGOST – 18:30 hores. CAMPIONAT DE PING PONG. Lloc: c/Rosa Escrig. – 19:30 hores. Presentació del estudi previ per una proposta de protección del nucli urbà de Beniarrés. Lloc: Centre Cultural ‘Joan Fuster’, a càrrec de Josep Jordà Sala. – 19:00 hores. Vespradad’ESCACS. A la plaça davant de l’Ajuntament.

DIJOUS 9 D’AGOST – 20:30 hores. GLOBOTÀ a la plaça de l’església. – 21:00 hores. FAROLETS. Eixida des de l’ermita.

DIVENDRES 10 D’AGOST – 21:00 hores. DESFILADA DE DISFRESSESS (temàtica: MÚSICA) – 21:30 hores. Sopar Popular amb actuacions en Playback. Nit amenitzada pels festers de Sant Roc 2018.

DISSABTE 11 D’AGOST – 18:30 hores. CAGÀ DE LA BURRA. En acabar hi haura concurs organitzat pels FESTERS DE SANT ROC 2018. – 22:30 hores. MUSICAL (Música dels 70). Lloc: c/Rosa Escrig. – 00:30 hores. DISCOMÒBIL , organitzat pels FESTERS DE SANT ROC 2018. Lloc: POLIESPORTIU

DIUMENGE 12 D’AGOST – 17:30 hores. HOLI SOLIDARIA. Lloc: Davant l’antiga estació.

DILLUNS 13 D’AGOST – 12:00 hores. ACTUACIÓ INFANTIL ‘L’ànima dels llibres’. Lloc: Centre Cultural ‘Joan Fuster’. – 20:30 hores. SAINET CONTEMPORANI VALENCIÀ ‘La Comunitat’. Lloc: Centre Cultural ‘Joan Fuster’. – 23:30 hores. CORDÀ INFANTIL.

FESTES Moros i Cristians

Dimarts 14 d’Agost, LA VESPRA. – 10:30h: Al Barri Ribera ESPECTACLE INFANTIL. 21:00h: Els Moros del Benicadell, Els Guerrers del Cid i Els Maseros ens deleitaran amb la ‘ENTRADETA’ i en acabar, l’emocionant PREGÓ DE FESTES per a donar la pistolada d’eixida a les Festes 2018. En acabar, hi haurà CORREFOC a càrrec de la Societat Amics del coet de Beniarrés. – 01:00h: L’Orquestra MONTECARLO.

Dimecres 15 d’Agost, DIA LA MARE DE DÉU DE L’ASSUMPCIÓ. FESTERS: c/Cova Santa (1-47) i c/Cova Santa (2-48). – 07:00h: DIANA. – 08:00h: Revolteig de campanes de l’església. – 11:30h: La Unió Musical de Beniarrés acompanyarà els festers a missa. – 12:00h: EUCARISTIA, en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Tot seguit, GRAN TRACA a la plaça. – 19:00h: ‘ENTRÀ’ dels Moros i Cristians. – 21:30h: PROCESSÓ i després, el CASTELL. – 01:00h: L’Orquestra TWISTER.

Dijous 16 d’Agost, FESTIVITAT EN HONOR A SANT ROC. FESTERS: Pedro José Sánchez Margarita, Jordi Gómez Francés, Jonathan Rodríguez Nadal, José Luis Sellés Navarro, José Manuel Soler Domínguez, Roger Moncho Domínguez, Joan Camil Ruiz Tomás, Miguel Linares Navarro, Marc Crespo Jordá, Pablo Mardon Pérez i Alexandre Medina Crespo. – 11:30h: Els fadrins hauran de ‘matinar’ per anar amb la Unió Musical a l’església. – 12:00h: MISSA en honor a Sant Roc; després TRACA. – 18:00h: GRAN PARTIDA DE PILOTA. – 21:00h: PROCESSÓ per a que els Festers acompanyen al seu Patró; a continuació una gran ‘MASCLETÀ’, patrocinada per l’Ajuntament. – 12:30h: CARNAVALIA ON TOUR. – 05:00h: CORDÀ per als fadrins… Hi ha posibilitat que els dispars dels castells de focs d’artifici, canvien de lloc depenent de les alertes de la Generalitat Valenciana.

Divendres 17 d’Agost, FESTIVITAT DEL SANTÍSSIM CRIST DE L’EMPAR. FESTERS: c/Sant Francesc (9-49) i c/Sant Francesc (2-52). – 11:30h: La Unió Musical de Beniarrés acompanyarà els festers a missa. – 12:00h: MISSA en honor al Santíssim Crist. Després tindrà lloc una espectacular TRACA. – 19:00h: Les Filaes ens faran pasar una bona estona amb les seues disfresses a la RETRETA. – 21:00h: PROCESSÓ i després CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI. – 01:00h: L’Orquetra SCREAM. – 05:00h: CORDÀ.

Dissabte 18 d’Agost, FESTIVITAT EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA COVA SANTA. FESTERS: c/Lepanto, c/L’Orxa, c/La Creu (2-6) i c/La Creu (1-7). C/ 11:30h: La Unió Musical de Beniarrés recollirà els Festers als seus carrers. C/ 12:00h: La nostra Patrona presidirà la solemne MISSA en honor seu. Al finalitzar, gran TRACA i acompanyament dels Festers a les seues casses. C/ 20:00h: OFRENA floral a la Mare de Déu de la Cova Santa. C/ 21:00h: Multitudinària PROCESSÓ, amb més de 1.000 fidels acompanyant la nostra Patrona pels carrers del poble, el CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI en mig, i emotiu ‘FERVORI’ en arribar a la Plaça de l’Església. Acabarem els actes amb l’Himne a la Mare de Déu de la Cova Santa. C/ 01:00h: L’Orquestra EUFORIA. C/ 05:30h: La CORDÀ será el punt i final de les Festes Patronals 2018.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *