foradia subscriutegrat

Avanços i millores de Benilloba durant l’any

• Parlem amb Ana Delia Gisbert per tal de fer una recapitulació general • Recordem que les festes en honor a Sant Joaquim són del 14 al 18 d’agost

Benilloba ha dut a terme durant tot l’any diferents treballs i avanços i per tal de millorar el poble i la qualitat de vida dels seus habitants. Parlem amb Ana Delia Gisbert per tal de fer un balanç de tots aquests.

En primer lloc, cal fer menció de la millora econòmica dels comptes de l’Ajuntament: “hem rebaixat el deute públic de manera molt significativa, pràcticament hem pagat tot el que devíem. Ha sigut dur i complicat però efectiu, continuarem treballant en la mateixa línia”, ens comenta Ana Delia.

Una de les actuacions fonamentals en Benilloba durant enguany ha sigut les obres de millora i recuperació dels camins del municipi: “les aigües torrencials de l’hivern passat van fer molt de mal, però gràcies a les ajudes de la Generalitat i de la Diputació hem aconseguit fer moltes intervencions de millora i reparacions urgents, com era el camí de la depuradora i l’entrada al poble”.

Un altre avanç al municipi ha sigut la recuperació dels serveis bancaris municipals, amb una nova oficina de Caja Rural Castilla-La Mancha, on està una persona del poble treballant. En aquest sentit, “la gent ha respon molt bé”.

Per altra banda, l’Ajuntament està treballant per conservar i fer valdre un dels seus espais emblemàtics, el Molí del Salt, “ja va ser declarat Bé de Rellevància Local, ara estem demanant que siga Paratge natural Municipal”.

Un altre fet destacable és la contractació que s’ha fet, “gràcies a la Conselleria i a Rafa Climent”, d’onze persones, deu d’elles a temps complet, per a desenvolupar treballs de prevenció d’incendis, neteja i manteniment.

Enguany, Benilloba també ha integrat una nova regidora en l’equip de Govern, Elia Júlia Ripoll. En paraules d’Ana Delia, “és d’agrair tindre una regidora que té tantes ganes de treballar i amb tanta il·lusió”.

Un contratemps eixit a última hora en el municipi, tal com ens comenta la seua alcaldessa, ha sigut una sèrie d’actes vandàlics, que, entre altres, han fet destrosses en la piscina i la depuradora. Les autoritats estan buscant als responsables.

Per últim, cal recordar que Benilloba comença a primers d’agost la celebració de les filaetes festeres. Tindran lloc fins al dia 13, perquè el dia 14 és ja la Nit de l’Olla, “un dels dies més esperats de l’any”, i tret d’eixida dels dies grans de la festa municipal, que no acabaran fins al dia 18.

Festes en honor a Sant Joaquim del 14 al 18 d’agost

Divendres 3 d’agost – 20:00h XLIII Concert de festes a càrrec de la “Filharmònica Benillobense” a la Plaça l’Omet. Entraetes Divendres 3 – 24:00: Filaeta dels Moros de l’Arrabal Dissabte 4 – 24:00: Filaeta dels Cristians la Palmera Entraetes oficials Divendres 10 – 24:00: Filaeta dels Moros del Castell Dissabte 11 – 24:00: Filaeta dels Moros de l’Arrabal Diumenge 12 – 24:00: Filaeta dels Cristians la Palmera

Dilluns 13 – 24:00: Filaetes amb les tres filaes juntes. (Castell, Arrabal i Cristians) Missa i Quinari a Sant Xotxim: Dies 9,10,11,12 i 13 a les 19:30 Nit de l’Olla DIMARTS 14 d’agost – 19:00h Missa Vespertina – 19:45 Entrada de Bandes – 20:00h Pregó i himne de Festes a la Plaça de l’Església – 20:30h Cercavila pels carrers del poble a càrrec de les Filaes acompanyades per les seues corresponents bandes de música i la Corporació Municipal acompanyada per la “Filharmònica Benillobense” – 24:00h Tradicional desfilada humorística a càrrec de les tres filaes. (Cristians, Arrabal i Castell) – 1:30h Gran revetlla amenitzada per una MacroDiscomovil “PREMIUM” la Plaça l’Omet. Dia de l’Entrà

DIMECRES 15 d’agost – 7:30h Toc de l’alba i l’oració de l’Ave Maria en el Castell de Festes – 7:35h Primera Diana. Les esquadres al so de marxes dianeres desfilaran per la nostra vila. – 12:30h Missa solemne. – 19:30h Entrada de Moros i Cristians. Ordre: Cristians La Palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell. – 24:30h Gran revetlla amenitzada per l’orquestra “ELECTRA TOUR” Dia de Sant Xotxim

DIJOUS 16 d’agost – 8:30 Segona DIANA – 12:00h Les filaes amb els seus capitans i ambaixadors, es dirigiran cap a casa del rector i amb les autoritats arreplegaran al rector per a celebrar la missa. – 12:30h Missa Solemne en honor a Sant Joaquim – 20:30h Processó general amb les imatges de Santa Anna, Verge dels Dolors i Sant Joaquim. (Cristians, Arrabal i Castell) Al finalitzar, Mascletà Nocturna a les antigues escoles. – 24:00: Revetlla a la Plaça l’Omet  amenitzada per l’orquestra “THE GARGE”. Ambaixades

DIVENDRES 17 d’agost – 12:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. – 12:30h Ambaixada Mora davant del castell, que acabarà amb la presa d’aquest pel bàndol Moro, reemplaçant l’Estandart Cristià per la Mitja Lluna. – 18:30h Missa de difunts. – 19:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. – 19:30h Ambaixada Cristiana davant del castell, que acabarà amb la victòria cristiana. Tot seguit, interpretació de l’himne de Festes. 22:30h “Sainet Valencià” a la Plaça de l’Omet. Dia dels xiquets

DISSABTE 18 d’agost – 11 a 14 h FESTA DE L’AIGUA a la piscina municipal. – 20.00h Verbena infantil al Teatret de les Moreres – 21:00h SOPAR DE GERMANOR. Al pati de les escoles velles. – 24:00h CORREFOCS, començarà a la Plaça de l’Església i finalitzarà a les escoles velles.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *