lasarga ajualcoitel

‘Prenem el control de les finances! Crida internacional, #10anysdeCrisiEstafa’

• La campanya, a la qual s’estan sumant desenes d’organitzacions, tant a nivell europeu com estatal i autonòmic, vol sensibilitzar la societat. • “El risc d’un nou col·lapse segueix existint, i és possible que ens veiem obligats a rescatar una altra vegada als grans bancs".

Deu anys després de l’inici de la crisi econòmica arran la caiguda de Lehman Brothers, “el risc d’un nou col·lapse segueix existint, i és possible que ens veiem obligats a rescatar una altra vegada als grans bancs amb milers de milions de diners públics”.

Així ho expressa la Intersindical Valenciana, qui s’afegeix a una campanya que vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’establir un control públic de les finances, ‘Prenem el control de les finances! Crida internacional, 10anysdeCrisiEstafa’.

I és que la crisi del 2008, i les polítiques neoliberals que es van implementar arran la mateixa, ha suposat l’empobriment, pèrdua de drets i precarització de bona part de la societat i de diversos sectors. Tot sense que s’haja jutjat als seus responsables i sense que s’hagen corregit les estructures i polítiques que la van iniciar i aprofundir.

Segons ho expressa la Intersindical, “s’ha posat de manifest la irresponsabilitat social de les grans empreses financeres en la seua imprudent assumpció de riscos, així com la passivitat i complicitat dels responsables polítics en els anys anteriors a la crisi. Les multinacionals financeres no s’han controlat, i la ciutadania ha pagat un considerable preu amb la pèrdua de drets a prestacions d’atur decents, a una pensió digna, a una sanitat universal”.

En aquest context, els desastrosos efectes socials de la financiarització de l’economia i la lògica depredadora dels bancs i els mercats financers continuen en marxa: “el neoliberalisme segueix exercint el seu control sobre les polítiques, les normes i les institucions financeres, el que condueix a un atac a gran escala contra les nostres condicions de vida”.

La campanya, a la qual s’estan sumant desenes d’organitzacions, tant a nivell europeu com estatal i autonòmic, vol sensibilitzar la societat sobre la necessitat de “desmantellar els grans bancs, posar fi a l’especulació, establir una fiscalitat justa i eficaç del sector financer i realitzar inversions públiques en serveis i infraestructures que milloren les nostres vides i creen llocs de treball. Hem de transformar el sistema financer perquè dirigisca els diners cap a inversions per a la transició ecològica i social en lloc d’alimentar bombolles especulatives”.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *