foradia subscriutegrat

29 d’abril ‘Superfesta’ per reivindicar la recuperació de TV3 al País Valencià

• La jornada constarà d’una triple convocatòria a València, pensada per a públics diferents • Enguany, pel que fa a la reivindicació de les necessitats que com a poble s'han plantejat: igualtat lingüística, promoció de la nostra cultura, col·laboració amb el conjunt de l’àmbit lingüístic i cultural, finançament, corredor mediterrani, model econòmic i social de benestar i de qualitat.

A València, aquest dissabte 29 d’abril, tindrà lloc una jornada reivindicativa “6 anys sense senyal”. La jornada constarà d’una triple convocatòria a València, pensada per a públics diferents.

A la jornada reivindicativa, de matí tindrà lloc la superfesta per les nostres televisions al Jardí de Vivers de València, per a reclamar un finançament just, i també la recuperació de la ràdio i televisió valencianes i del senyal de TV3.  Amb el Club Super3, el cantacançons en valencià Dani Miquel, el gos del babalà, tallers de pilota, de muixeranga, i molt més.

Per altra banda, el mateix dissabte 29, s’ha convocat també una manifestació amb el lema “Ja n’hi ha prou! Per un finançament just”, que eixirà a les 18h de la plaça de sant Agustí de València.

La diada del 29 d’abril es tancarà amb un concert jove, al Jardí de Vivers de València.

Cal recordar que fa 6 anys que el País Valencià està “sense senyal”, lema que es va popularitzar arran de la prohibició de TV3 i Catalunya Ràdio pels governs de Camps i Fabra, i que ens recorda que, 6 anys més tard, encara no s’ha posat fi a aquella censura.

A més, el posterior tancament de RTVV  i  tampoc no rebem IB3, significa que els valencians, tot i el canvi polític que es va produir aviat farà 2 anys, no tenim accés a cap televisió o ràdio en la nostra llengua, més enllà dels pocs però molt importants periòdics i ràdios locals en valencià. La necessitat d’una plena recepció de les televisions i ràdios públiques en català, per posar fi a la censura i garantir l’accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació de masses.

La Superfesta del 29 d’abril reivindica la recuperació de TV3 portant per primera vegada al Club Super3 al País Valencià

Els membres del Club Super3 a la Superfesta, recorden que fa sis anys que els valencians estem sense senyal d’un dels principals mitjans de comunicació en la nostra llengua, TV3.

El cantacançons en valencià Dani Miquel, divertirà a menuts i grans en una jornada que ha de servir per garantir una ràdio i televisió valenciana per als valencians i en la nostra llengua .

Festa-concert per la recuperació de mitjans en llengua pròpia. Concert de les bandes en la nostra llengua, El Diluvi i SMOKING SOULS  presentant els seus discs. Des de el nord per primera vegada tindrem a València als Ebri Knight fent festa i reivindicació i per acabar des de la república Alcàssera Sva-Ters.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), entitat que treballa per la promoció i reconeixement de la llengua i cultura pròpies del País Valencià, és l’entitat que organitza i convoca, des dels anys de la transició, els actes de la diada del 25 d’Abril, en la qual commemorem la pèrdua de les institucions i lleis pròpies d’autogovern després de la Batalla d’Almansa de 1707 i, alhora, l’inici de la progressiva recuperació de l’autoconsciència dels valencians com a poble.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *