foradia subscriutegrat

1.300 estudiants de Gandia visiten els Espais de la Memòria Democràtica

• Campanya escolar a Gandia per visitar els Espais de la Memòria Democràtica, els refugis antiaeris de la Guerra Civil del Prado i la Peixateria • D’altra banda, s’han elaborat dues unitats didàctiques per a sisé de Primària i quart de Secundària que permetran continuar treballant la memòria democràtica a l’aula.


Campanya escolar a Gandia per visitar els Espais de la Memòria Democràtica, els refugis antiaeris de la Guerra Civil del Prado i la Peixateria. Ja són vora 1.300 alumnes dels centres públics i concertats de Gandia els que han participat, de forma gratuïta, amb l’ajuda, de 10.000 €, i col·laboració de la Conselleria de Justícia i Llibertats Democràtiques de la Generalitat.

D’altra banda, gràcies a la participació de professorat i historiadors s’han elaborat dues unitats didàctiques per a sisé de Primària i quart de Secundària que permetran continuar treballant la memòria democràtica a l’aula.

“És la primera vegada que es realitza a Gandia una activitat similar amb escolars”, comenta el regidor de Patrimoni, Xavier Ródenas, sobre la campanya, objectiu de la qual “és doble: d’una banda, recordar el sacrifici, la lluita dels nostres avantpassats perquè puguem tindre democràcia”. I per altra banda, fer comprendre a les noves generacions que “la violència no és vàlida per resoldre cap conflicte, ni al País Valencià, ni a Síria”.

L’alumnat de la Safor-Valldigna també tindrà l’oportunitat de visitar els refugis, ja que el Teatre del Raval ha inclòs aquests itineraris dins la seua campanya teatral escolar.

Aquesta campanya es posa en marxa coincidint amb el primer aniversari de l’apertura i posada en funcionament dels refugis del Prado i la Peixateria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *