foradia mediambient

Daniel Hernández Chambers guanya el Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi

• El jurat ha ressaltat del text "la qualitat de la història, capaç d'emocionar tant als xiquets i xiquetes d'avui com als seus avis" • Per part seua, l'iberut Octavio Ferrero ha resultat guanyador en la categoria local

Daniel Hernández Chambers ha sigut el guanyador del XXXVII Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi 2018, dotat amb 5.000 euros. Ho ha sigut per la seua obra ‘La xica que col·leccionava segells i el xic que esperava un tren’, una novel·la infantil que narra la història d’una amistat en una època grisa.

Es tracta d’un relat de literatura infantil amb doble lectura: històrica i contemporània. L’autor ha tractat de transmetre com els prejudicis dels adults condicionen l’educació i la vida dels més xicotets. El jurat ha ressaltat del text “la qualitat de la història, capaç d’emocionar tant als xiquets i xiquetes d’avui com als seus avis, que van conéixer temps més difícils“.

Per altra banda, l’iberut Octavio Ferrero ha resultat guanyador en la categoria local del certamen. Ho ha fet a través del seu manuscrit ‘Triscuspascos’. Tracta d’un monstre invisible i entremaliat que ajuda al protagonista de la història a transformar un estiu avorrit en alguna cosa divertida i a superar un episodi de gelosia entre germans. El premi està dotat amb 1.200 euros.

En aquesta edició del concurs s’han presentat un total de 123 obres. El jurat estava compost per Antonio Rico, tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, José Luis Vicente, professor de la Universitat Miguel Hernández, Ramón Llorens, professor de la Universitat d’Alacant, Pablo Cruz, editor d’Anaya Infantil i Juvenil i Isabel Pérez, bibliotecària municipal.

‘La xica que col·leccionava segells i el xic que esperava un tren’ serà publicat en la col·lecció ‘El Duende Verde’ i es presentarà a la Biblioteca Municipal d’Ibi coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, el dia 23 d’abril de 2019.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *