lasarga ajualcoipresuparticipa

Bocairent lliura la seua medalla al professor universitari Lluís Major Martínez

• Ho va decidir la Corporació de Bocairent per unanimitat, decisió avalada també per l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida i la Universitat de València i del Consell municipal de Cultura • Ressalten les aportacions de Major a l’anàlisi de la sexualitat, els estudis sobre motivacions i emocions, les drogues i les substàncies addictives

L’escriptor i investigador Lluís Mayor Martínez obté la medalla del municipi de Bocairent. Així ho va decidir la Corporació de Bocairent per unanimitat, decisió avalada també per l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida i la Universitat de València i del Consell municipal de Cultura. Major agafa així el relleu de Paco Muñoz, que la va rebre en el 2008, i de Nico Terol, en el 2011.

Mayor, nascut a la població de la serra de Mariola el 1947, va participar activament en els moviments estudiantils que van lluitar per la democratització de la Universitat i de l’Estat. Així mateix, va dur a terme una destacada tasca d’investigació i de divulgació en els àmbits de la psicologia clínica i en el de la història de psicologia, traduïda en nombroses publicacions en revistes científiques espanyoles i estrangeres, o l’edició d’una trentena de llibres propis.

La memòria del procediment del lliurament del reconeiximent, impulsada pel regidor de Cultura, Xavier Molina, ressalta les aportacions intel·lectuals de Major “a aspectes tan importants per a la nostra societat com l’anàlisi de la sexualitat, els estudis sobre motivacions i emocions, les drogues i les substàncies addictives i les repercussions en el comportament, en l’esport i en el treball laboral”.

Entre els mèrits al·legats, figuren també el seu paper com a president de la comissió gestora que va crear la Societat de sexologia del País València o la seua faceta com a docent en les facultats de Filosofia i Lletres i de Psicologia de la Universitat de València de la que va ser-hi professor titular des del 1984, encara que ja exercia amb anterioritat, fins la seua jubilació.

Per altra banda, El professor universitari va donar el 10 de desembre passat el seu fons bibliogràfic al consistori. La cessió està formada per totes les publicacions de les quals és autor o coautor, entre les quals destaquen llibres de psicologia, articles en revistes científiques, i ponències i comunicacions en congressos del seu àmbit d’estudi. Els volums, actualment en fase de catalogació, seran dipositats en la sala Damià Mollà de la biblioteca pública municipal que d’aquesta forma reunirà les aportacions de dos docents de la Universitat de València nascuts a Bocairent en el segle XX.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *