Foradia parentesisajudalcoi

Paco Blay: “Paco Aura és el símbol d’una època convulsa i d’intoleràncies”

• Així defineix Paco Blay, l’historiador i membre del Centre Alcoià d’Estudis Històrics Arqueològics, la figura de l'històric alcoià • Els seus esforços vitals s'han dedicat a conscienciar a la societat sobre la necessitat de no tornar a caure en “la barbàrie, la intolerància i el fanatisme”

Paco Aura representa el símbol d’una època convulsa i d’intoleràncies, que les va patir totes”. Així defineix Paco Blay, l’historiador i membre del Centre Alcoià d’Estudis Històrics Arqueològics, la figura de l’alcoià que va patir, entre altres, les inclemències del nazisme al camp de concentració de Mauthausen.

Paco Aura va ser capaç de transcendir una de les experiències més intenses i inhumanes que pot patir qualsevol ésser humà d’una manera exemplar. Una vegada superada l’etapa del feixisme i de la dictadura espanyola, l’històric alcoià va adoptar una ferma “voluntat pedagògica entre les generacions futures”.

Des de llavors, els seus esforços vitals s’han dedicat a conscienciar a la societat, a través de diferents actes pedagògics, sobre la necessitat de no tornar a caure en “la barbàrie, la intolerància i el fanatisme”, conclou Paco Blay. I en aquest sentit, des del punt de vista de Paco Blay, l’experiència de Paco Aura ha servit perquè “molta gent siga conscient de les crueltats antidemocràtiques, violències i fanatismes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *