lasarga ajualcoipresuparticipa

ATE la Canal: Sembla més a un polígon industrial convencional

Paco Blay: “les alegacions sobre la española no estan ben resoltes. La Canal podrà convertir-se en un polígon convencional” (...) i fins i tot es podrà fabricar vi, oli, vidre, i desenvolupar moltes més coses, com posar una gasolinera o construir un gran centre comercial”

foto la canal

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que, desprès de veure les respostes de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a les al·legacions presentades al projecte Alcoinnova (ATE La Canal), aquestes no han estat ben resoltes, sobretot les que afecten als aspectes fonamentals del projecte. “S’han presentat més de 1600 al·legacions entre particulars i col·lectius, com Salvem l’Aqüífer del Molinar, Compromís, Esquerra Unida, la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant i l’Agrupació d’Arquitectes del Paisatge, entre altres. La majoria han estat desestimades”.

Segons el regidor, “han estat desestimades, sobretot, aquelles que tenien a veure amb la protecció de l’aqüífer del Molinar, raó per la qual des de Compromís ens reafirmem que cal canviar la ubicació del projecte, que hauria d’anar a altres llocs menys arriscats”.

Blay recorda que, per exemple, no s’ha contestat una al·legació de Compormís en la qual s’advertia que segons la normativa urbanística proposada podran instal·lar-s’hi un bon grapat d’activitats que en l’informe de la consultora EVREN, assumit en gran part per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, estaven prohibides pel perill de contaminació de l’aqüífer del Molinar.

foto Paco Blay

Paco Blay./

“Per exemple, podran instal·lar-se en la Canal indústries agroalimentàries i de begudes, fabricació de mobles, de cables, de components electrònics, de sabons, de fibres artificials i sintètiques, d’aparells electrodomèstics; i fins i tot es podrà fabricar vi, oli, vidre, i desenvolupar moltes més coses, com posar una gasolinera o construir un gran centre comercial”.

Des de Compromís insisteixen que l’alta qualificació tecnològica de la qual tant es parla, no apareix en la normativa a aplicar, com tampoc apareixen en el projecte les intencions proteccionistes que tant es repeteix en els informes. “Per exemple, no es podran instal·lar les activitats que segons el Nomenclàtor valencià d’activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses estiguen qualificades amb el  4 o 5 (de 0 a 5); però sí podran fer-ho si la qualificació és del 3, que es considera risc intermedi. Si s’afirma el vessament  0, perquè no posar també el risc 0?”.

La conclusió és que, “tal com està de moment el tema, sembla  més el projecte d’un polígon industrial convencional, encara que amb alguna restricció, que una zona singular i única, com s’afirma reiteradament. Per això és important donar suport al projecte perquè les instal·lacions de la Española puguen traslladar-s’hi, per en una altra ubicació menys arriscada”.

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *