foradia camaraalcoi

Jesús Trelis: “he escrit el Ban Reial amb molta il·lusió i carinyo”

• Jesús Trelis s’ha encarregat de posar en el paper tot allò que Ses Majestats volen comunicar a les alcoianes i els alcoians • Ha volgut que destaque un missatge amb els valors de la solidaritat, convivència i generositat

Alcoi està vivint el seu moment de l’any més emotiu: el Nadal Alcoià. Des del final de novembre, els actes i esdeveniments, personatges nadalencs i turistes i residents omplin els carrers de la ciutat generant un clima de màgia i il·lusió.

I és que la marca del Nadal Alcoià integra nombrosos elements històrics i culturals que són valorats i estimats no a soles per alcoianes i alcoians, sinó per tot qui els coneix. El Betlem de Tirisiti, el Campament Reial i la trilogia nadalenca són alguns dels més destacats. Però dins d’ells, i al seu voltant, s’integren moltíssims altres elements que, tots junts, configuren una festa que transcendeix les fronteres locals per a gaudiment de centenars de milers de persones que viuen d’una manera especial aquests dies.

El periodista Jesús Trelis és l’autor del Ban Reial d’enguany, s’ha encarregat de posar en el paper tot allò que Ses Majestats volen comunicar a les alcoianes i els alcoians durant un dia tan important com el de la Burreta. Tal com ens comenta, el mateix dia que li van fer l’encàrrec, emocionat d’il·lusió, es va posar a escriure.

Ha volgut que siga un Ban que trasllade diferents interpretacions simultànies. Per una banda, té un component de fantasia i màgia, propis dels sentiments de la data. I per altra banda, ha volgut que destaque un missatge amb els valors de la solidaritat, convivència i generositat, amb alguna picada d’ull a l’actualitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *