foradia pressupostparticipatiualcoi

El Refugi antiaeri d’Onil presenta al públic les seues millores

• Més d'un centenar de visitants van acudir a la jornada de portes obertes del Refugi antiaeri d'Onil celebrada recentment • Entre altres millores, s'han instal·lat 8 nous panells que contenen un text explicatiu i didàctic juntament amb fotografies, mapes i cartells de l'època

Més d’un centenar de visitants van acudir a la jornada de portes obertes del Refugi antiaeri d’Onil celebrada recentment. Aquest espai, construït durant la Guerra Civil per a evitar els efectes de possibles bombardejos dels treballadors de la indústria bèl·lica aeronàutica, ha millorat recentment la seua imatge i ús per a acostar el coneixement a veïns i visitants.

La intervenció museística que s’ha dut a terme, per part de la regidoria de Cultura, regentada per Marcos Pardines, consta de la instal·lació de 8 nous panells que contenen un text explicatiu i didàctic juntament amb fotografies, mapes i cartells de l’època que reforcen l’assimilació del contingut per part del visitant. També s’ha millorat la il·luminació de tot l’espai.

El projecte ha comptat la col·laboració de Vicente Pardines, que en el seu moment va ajudar la recuperació del Refugi i actualment a la seua difusió mitjançant visites guiades. També va assistir Antonio Torregrosa, anterior cap de la brigada d’obres de l’Ajuntament, el qual en els anys 80, va descobrir l’entrada al Refugi i ho va senyalitzar per evitar que quedara soterrat i oblidat (aquesta mesura va suposar la conservació del Refugi i al mateix temps va possibilitar la recuperació d’aquest a partir de 2013).

L’alcaldessa d’Onil, Humi Guill, ha destacat la labor d’investigació documentació i recuperació de la història local i ha reconegut la fortuna de tindre accés al Refugi i a la història del municipi.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *