foradia subscriutegrat

Els joves gaudeixen diàriament del nou espai d’oci i cultura de Xàtiva, el JOC

• Al voltant d'unes 3.600 persones, la majoria joves, han fet ús del JOC, Espai Joventut, Oci i Cultura, en un mes. • Diàriament, s'hi poden trobar grups d'entre 20 a 25 joves en els espais recreatius i de videojocs

Xàtiva va inaugurar el JOC, Espai Joventut, Oci i Cultura, el passat 14 de desembre. Des de llavors, s’estima que al voltant d’unes 3.600 persones, la majoria joves, han fet ús de les seues instal·lacions.

Diàriament, s’hi poden trobar grups d’entre 20 a 25 joves en els espais recreatius i de videojocs, dotades amb billar, futbolí, pin-pon i dards i videojocs. Els joves usuaris han anat experimentant un procés de familiarització respecte dels espais disponibles i els diversos usos que se’n pot fer.

Entre els gustos dels joves, s’observa una preferència pels jocs grupals, afavorint la seua interacció i treballant diferents destreses, competències i habilitats. Una preferència que es manifesta també amb l’ús dels videojocs, on destaquen els que poden jugar 4 usuaris simultàniament.

Per altra banda, el JOC està dissenyat per al desenvolupament de programes de l’àrea de Benestar Social, com ara Ganbaru (programa de reforç escolar i d’autoestima per a menors de famílies en risc), Mentalis (adreçat a majors afectats per malalties de deteriorament cognitiu) o tallers del curador, que fins al moment han generat un grup d’usuaris habituals que ronda les 70 persones, de distinta edat i sexe.

Un altre programa traslladat al centre és el que porta el nom ‘I ara què?’, taller d’estímul de l’autonomia personal adreçat a persones amb diversitat funcional i desenvolupat en col·laboració amb Aspromivise.

Hi ha altres programes que es troben en una fase progressiva d’implantació. És el cas dels programes Cinefòrum, Menuts xefs, Fun English, Dibucomptes o els campionats de Playstation.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *