lasarga subscriutegrat

La Ministra d’Indústria fa valdre el potencial industrial tèxtil d’Alcoi i del territori

• La ministra ha volgut destacar la importància del sector tèxtil, no a soles per a l’economia i el desenvolupament que produeix al territori, sinó com un eix clau de la indústria espanyola • "En aquests moments estem elaborant l’agenda industrial que serà un referent per a elevar el sector on ha d’estar"

Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, ha visitat l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil d’Alcoi, AITEX. Ho ha fet per tal de conéixer de primera mà els avanços científics i els tipus de productes que es generen i per a demostrar el seu suport a la institució.

Durant la seua visita, la ministra ha volgut destacar la importància del sector tèxtil, no a soles per a l’economia i el desenvolupament que produeix al territori, sinó com un eix clau de la indústria espanyola i la seua competitivitat en un món globalitzat. 

Ha assenyalat que l’agenda del Govern d’Espanya ha elaborat una agenda, a mig i llarg tèrmini, de desenvolupament industrial amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat del sector: “en aquests moments estem elaborant l’agenda industrial que serà un referent per a elevar el sector on ha d’estar, com un sector clau per al país i per a aquesta regió, perquè darrere no n’hi ha a sols coneixements: n’hi ha persones i n’hi ha riquesa per a Espanya”.

La ministra, afegint valor al desenvolupament del sector en Alcoi, ha destacat alguns dels avanços i productes que AITEX li ha mostrat durant la visita: materials i teixits per la defensa dels cossos i forces de seguretat, per la regeneració de cèl·lules cremades i per a millorar la qualitat dels teixits tèxtils en general.

Maroto ha estat acompanyada per l’alcalde Toni Francés, qui li ha agraït la seua visita “a una de les ciutats més importants d’Espanya, per la tradició, però també per la projecció de futur: som una ciutat tèxtil que té la sort de comptar amb aquest gran bucle insígnia d’innovació (AITEX), de tecnologia i de creació de valor a un sector que està afortunadament està creixent, que està generant ocupació i que està generant el desenvolupament de la nostra ciutat i del nostre país”. També ha fet valdre el treball del Ministeri d’Indústria i la seua preocupació pel sector tèxtil i pel territori.

La visita ha sigut presenciada també pel President d’AITEX, Rafael Pascual, el Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, la secretària autonòmica d’Economia, Blanca Marín, la directora de l’IVACE, Julia Company, i representants d’agents econòmics i empresarials de la ciutat, com Pablo de Gracia, el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *