Foradia

AVANÇAR recorda que l’espai electoral haurà de ser accessible

AVANÇAR (Persones amb Diversitat Funcional d'Alcoi) Reivindica que totes les persones amb discapacitat puguen votar el 24M • AVANÇAR fan una crida per al compliment de la normativa que garanteix el dret de sufragi dels amb discapacitat • Reivindicar el dret al vot del col·lectiu és encara necessari a causa dels múltiples obstacles que es presenten en els locals electorals i en els itineraris per arribar als mateixos • El col·lectiu AVANÇAR anima a denunciar qualsevol discriminació per solucionar aquests problemes en els propers processos electorals

AVANÇAR, vol fer una crida a l’Administració local perquè garantisca el dret de sufragi de les persones amb discapacitat en les eleccions autonòmiques i municipals que se celebraren el pròxim 24 de maig, en compliment de la normativa nacional vigent i la Va convéncer Internacional sobre els Drets de les persones amb Discapacitat de Nacions Unides ratificada per Espanya.

avanzar

Reivindicar el dret al vot de les persones amb discapacitat és encara necessari a causa dels múltiples obstacles que es presenten no solament en els locals electorals, sinó també en l’itinerari fins a arribar als mateixos destaca la presidenta d’AVANÇAR, Amparo Camps.

En aquest sentit, AVANÇAR exigeix que no es vulnere aquest dret fonamental comptant amb locals accessibles on votar de forma secreta i lliure, i proporcionant transport accessible i gratuït per a tots els electors amb discapacitat o mobilitat reduïda que ho necessiten.

AVANÇAR anima als electors amb discapacitat que siguen víctimes de qualsevol tipus de discriminació al fet que ho denuncien davant la Junta Electoral d’aquesta manera, es puguen adoptar mesures dirigides a solucionar aquest problema de cara a posteriors comicis com les eleccions generals d’aquest any.

Les reivindicacions de l’associació de discapacitat i les denúncies de persones perjudicades directament són els que estan permetent que cada vegada més persones del col·lectiu puguen exercir de forma efectiva el seu dret al vot, i per això és tan important facilitar a les autoritats l’elaboració dels informes i estudis d’accessibilitat i no discriminació que després de cada procés electoral s’han de realitzar, assenyala la presidenta d’AVANÇAR.

La normativa a complir

El Reglament sobre condicions bàsiques per a la participació de les persones amb discapacitat en la vida política i en els processos electorals (Reial decret 422/2011), estableix l’obligació de proporcionar un mitjà de transport gratuït a tota persona amb mobilitat reduïda que vulga exercir el seu dret a vot en els casos en què no existisca transport públic accessible.

Igualment, per al correcte exercici del dret de sufragi actiu, els locals electorals hauran de ser accessibles i les seccions i taules electorals hauran d’estar ben senyalitzades. A més, haurà d’estar garantida la privadesa i el secret del vot de les persones amb discapacitat amb la reserva d’espais específics i accessibles.

A més, els membres de taules electorals tindran l’obligació de vetllar perquè els electors amb discapacitat puguen exercir el seu dret de vot amb l’autonomia més gran possible adoptant per a això els ajustos raonables que resulten necessaris.

Font: AVANZAR (Persones amb Diversitat Funcional)./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *