foradia cdturisme

80 aniversari del bombardeig feixista a l’estació de Xàtiva

• A més de fer valdre la importància de fer justícia a les víctimes, han recordat que un poble que no coneix la seua història està condemnat a repetir-la • A l’acte han intervingut, entre altres, Alfred Boluda, regidor de Memòria Històrica, Gabriela Bravo, consellera de Justícia

Xàtiva ha celebrat un acte d’homenatge a les víctimes del bombardeig en l’estació del municipi, que el 12 de febrer d’enguany ha fet el seu 80 aniversari. Aquest dia, fruit dels atacs feixistes, es va consumar una massacre que va posar fi a la vida de més d’un centenar de persones i va marcar la història de la ciutat. 

A l’acte han intervingut, entre altres, Alfred Boluda, regidor de Memòria Històrica, Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, Rebeca Torró, vicepresidenta segona de la Diputació de València, Xelo Llopis, en representació dels i les familiars de les víctimes i Hèctor Cuenca, president del Consell de la Joventut. 

Tots ells han volgut, a més de fer valdre la importància de fer justícia a les víctimes, recordar que un poble que no coneix la seua història està condemnat a repetir-la i reclamar la necessitat d’una cultura de la pau. 

L’acte se celebra en el marc de les Jornades de Memòria Democràtica, que ha organitzat la regidoria de Memòria Històrica de Xàtiva, amb la col·laboració del CEFIRE. En aquestes, s’han desenvolupat altres actes i activitats com la instal·lació d’una escultura en record de les víctimes xativines del nazisme, la celebració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i una exposició col·lectiva d’artistes locals, que es pot contemplar de l’1 al 28 de febrer als halls del Gran Teatre, entre d’altres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *