Cocentaina aprova per unanimitat la moció per a donar suport a la vaga feminista del 8 de Març
• Cocentaina contribuirà a un acte de mobilització social massiva en la que es realitzarà una crida contra les injustícies discriminatòries i les desigualtats que pateix la nostra societat • La moció està presentant-se als ajuntaments dels municipis de tota Espanya

El col·lectiu 8 Març i Dones de l’Alcoià-Comptat ha presentat una moció a l’Ajuntament de Cocentaina per tal que la Corporació done suport a la vaga feminista convocada per al 8 de Març. Aprovada per unanimitat, la Corporació s’ha compromés a facilitar “tots els mitjans materials, personals i de difusió les manifestacions, concentracions i actes que convoquen les associacions feministes el 8 de Març”.
D’aquesta manera, el municipi contribuirà a un acte de mobilització social massiva en la que es realitzarà una crida contra les injustícies discriminatòries i les desigualtats que pateix la nostra societat.
La moció està presentant-se a ajuntaments dels municipis de tota Espanya, a través de diferents associacions feministes. Tot emmarcat en l’organització que està duent a terme a nivell estatal el moviment Alerta Feminista.
Està previst que la vaga es desenvolupe en l’àmbit de les cures, el consum, en l’àmbit laboral i també en l’educació. Amb aquest acte simbòlic es farà especial èmfasi “en la lluita frontal contra les violències masclistes, que són l’expressió més brutal de la situació de discriminació que viuen les dones”.
Raons per a participació d’aquesta reivindicació n’hi ha moltes. Entre elles: la bretxa salarial, els sostres de cristall, la segregació ocupacional que assigna a les dones les labors pitjor pagades i menys reconegudes. Cal destacar les dificultats afegides per a l’accés de les dones al mercat laboral. I en aquest sentit “és indispensable treballar per un consum sostenible que no condicione a les dones com a objecte de negoci. Perquè és irrenunciable l’exigència d’una educació pública, laica i feminista, que incloga l’educació afectiu-sexual, la coeducació i les aportacions de les dones al coneixement col·lectiu“.

Segons la moció, “la vaga del 8M de 2019 és una convocatòria plenament vigent enfront de les desigualtats, i les violències estructurals que pateix més de la meitat de la humanitat. Perquè la seua desaparició exigeix una estratègia coherent i sostinguda en el temps per a reivindicar aqueix nou model social, just, democràtic, igualitari i lliure de violències masclistes al qual aspirem“.
“Hui, la convocatòria de la vaga és especialment necessària davant la reaparició i difusió de missatges enormement reaccionaris que qüestionen els drets de les dones, fins i tot aquells que es van aconseguir després de dures i prolongades lluites. Missatges que neguen la necessitat de les polítiques d’igualtat, intentant falsejar realitats tan dures i evidents com la violència masclista emparant així el retorn d’una societat hipòcrita i anestesiada, on desaparegueren els drets de les dones sobre el seu propi cos i la seua pròpia vida”, afirma la moció.
I en aquest sentit, continua explicant que “els qui protagonitzen aquesta ona reaccionària i caduca, i també els qui mostren la seua vertadera cara donant suport al seu discurs, són mereixedors del rebuig social més absolut al carrer i en les urnes. La seua hipocresia i falta de respecte cap a les dones es fa evident i només és mereixedora d’una resposta frontal col·lectiva i contundent”.
Cal destacar que les reivindicacions del 8 de Març no repercuteixen a soles a les dones, sinó a tota la societat, ja que amb elles el missatge que es transmet és que les persones han de ser el centre de les polítiques i de l’economia.
Comenta i participa-hi