foradia mediambient

‘Escoltar per auscultar, els sons de la medicina’, nova exposició de la Fundació Mutua Levante

· Es pot gaudir a la Sala d'Exposicions de la Fundació Mutua Levante, fins al 23 de març · A través d'aquesta, es podrà obtenir informació sobre el descobriment de l'estetoscopi, un instrument clau del segle XIX que va canviar el diagnòstic de malalties cardiorespiratòries

‘Escoltar per auscultar, els sons de la medicina’, aquest és el títol de la nova exposició que es pot gaudir a la Sala d’Exposicions de la Fundació Mutua Levante, fins al 23 de març, en horari de: matins de dilluns a divendres, entre les 10:00 i les 14:00; vesprades de dilluns a dissabte, de 18:00 a 21:00.

A través d’aquesta, es podrà obtenir informació sobre el descobriment de l’estetoscopi, un instrument clau del segle XIX que va canviar el diagnòstic de malalties cardiorespiratòries, facilitant els avanços que han arribat a nosaltres en aquest àmbit de la salut humana.

Aquest instrument va aparéixer en l’any 1816, i tal com explica el catàleg de l’exposició “va marcar l’inici d’una nova perspectiva dels processos cardíacs i respiratoris. A més, va ser el començament d’un temps, no sempre continu, d’avenços tècnics i tecnològics en un context on l’hospital i l’ensenyament de la clínica marcaran significativament l’evolució de la medicina“.

Així mateix, continua el text oferint dades d’interés: “considerat per molts imatge i representació de la professió mèdica, l’estetoscopi necessita un procés d’aprenentatge el més complet possible en totes les generacions de metges i altres professionals sanitaris per tal de treure-li el màxim partit“.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *