lasarga ajualcoitel

L’Ajuntament continua millorant les zones d’aigua d’Alcoi

• L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme una millora de cinc de les zones humides de la ciutat: Gormatget, Serelles, Xorrador, Barranquet de Soler i l’estany de Buidaoli. • “L’aigua dóna vida, crea relaxació i, si està cuidada, millora la imatge de qualsevol espai”, comenta el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez

L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme una millora de cinc de les zones humides de la ciutat: Gormatget, Serelles, Xorrador, Barranquet de Soler i l’estany de Buidaoli. S’ha fet gràcies a una proposta presentada per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius 2018. Aquesta va ser la tercera iniciativa més votada per la ciutadania. La inversió total ha sigut de 80.000 euros.

Pel que fa a l’estany de Buidaoli, s’ha construït un sistema d’oxigenació d’aigua i un col·lector per desviar aigües residuals contaminants. S’han millorat els accessos a la zona del Barranquet de Soler. En Serelles, s’ha dut a terme la reconstrucció del mur de la bassa. I a la font del Xorrador, s’ha realitzat la reposició de la conducció de la font de la bassa.

L’aigua dóna vida, crea relaxació i, si està cuidada, millora la imatge de qualsevol espai”, comenta el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, afegint que “millorar aquestes zones on s’acumula igual ens ajuda: d’una banda, a millorar l’aspecte de la ciutat en el seu conjunt davant dels mateixos alcoians que gaudeixen d’aquests espais naturals; i, d’altra, davant dels turistes que ens visiten buscant rutes naturals”.

Aquestes actuacions se sumen a les que s’han dut a terme durant els últims anys per tal de recuperar els espais d’aigua d’Alcoi. Per exemple, s’han netejat i rehabilitat sis fonts del centre urbà: la Font Redona, Font Baixeta del carrer Sant Nicolau, la de la Plaça Ramon i Cajal, la font Nova del carrer Sant Josep, la Font de l’estrela de l’Avinguda País Valencià i la Font d’Or de Mossén Torregrossa. També s’ha recuperat la Font del Moreno, situada a Cervantes, i set fonts ornamentals de la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *