foradia subscriutegrat

Carlos: “treballar amb el programa Avalem m’ha descobert tot un món”

• El programa Avalem representea oportunitats laborals i econòmiques per a moltes famílies. Però també avanços i millores per a la ciutat • Avalem li ha servit no a soles per a obtenir una experiència laboral concreta, sinó també per a descobrir una passió i projectar el seu futur.

Durant els últims anys han sigut vora 400 les persones que han sigut contractades per l’Ajuntament a través dels programes Avalem. La majoria d’aquestes persones són joves, menors de 30 anys, que encara no han tingut cap oportunitat de treballar; però també n’hi ha persones amb diversitat funcional i persones majors de 30 anys amb risc d’exclusió social.

En aquest sentit, aquests contractes representen oportunitats laborals i econòmiques per a moltes famílies. Però també representen avanços i millores per als serveis i el manteniment de la ciutat, ja que tots els contractats desenvolupen treballs en els diferents departaments de l’Ajuntament, contribuint a dinamitzar l’Administració, millorar els paratges naturals, mantenir neta la ciutat i els parcs o gestionar diferents institucions públiques.

Parlem amb algunes de les persones contractades perquè ens comenten com estan vivint la seua experiència laboral i quines són les seues expectatives de futur.

Carlos està desenvolupant treballs relacionats amb el medi ambient i la natura des del passat mes d’agost: neteja de les muntanyes, desbrossament dels parcs i paratges, cura de la natura… En definitiva, “estem treballant el que ningú cuida però que hauria de ser una prioritat”.

Segons Carlos, en aquest sentit Alcoi té moltíssim treball per a fer, ja que és una ciutat molt rica en paratges naturals, que han de ser tractats de la millor de les maneres.

Considera que l’experiència està resultant per a ell molt positiva: “he descobert treballs que no sabia que existien i m’han estimulat per a realitzar estudis relacionats amb el medi ambient”. Així, el programa Avalem li ha servit no a soles per a obtenir una experiència laboral concreta i solucionar una etapa de la seua vida, sinó també per a descobrir una passió i projectar el seu futur.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *