foradia subscriutegrat

Xàtiva Unida: “la igualtat i l’educació han de ser els trets més significatius de Xàtiva”

• El col·lectiu Xàtiva Unida organitza una activitat dedicada a ‘La ciutat coeducadora’, que estarà a càrrec de l'escriptor i filòsof Luís García Trapiello • Per altra banda, Xàtiva Unida presentarà el divendres 22 la cançó que acompanyarà els actes de la seua campanya

El col·lectiu Xàtiva Unida organitza una activitat dedicada a ‘La ciutat coeducadora’, que estarà a càrrec de l’escriptor i filòsof Luís García Trapiello. L’acte forma part del cicle de conferències ‘Unim Pensaments’ i tindrà lloc dijous dia 21, a les 7 de la vesprada, a la Casa de Cultura de Xàtiva.

En el Cicle de conferències ‘Unint Pensament’ té l’objectiu d’explicar els fonaments teòrics dels eixos del programa de govern de Xàtiva Unida. El passat mes de febrer es va dedicar parlar de la ‘Ciutat Valenta, Habitable, que Cuida, amb Futur i Democràtica’. Amb ‘La Ciutat Coeducadora” es durà a terme la conferència que té per títol ‘Caminant cap a la ciutat dels xiquets i les xiquetes’.

Segons comuniquen des del col·lectiula igualtat i l’educació han de ser els trets més significatius de la Xàtiva del segle XXI”. I en aquest sentit, “la interrelació entre la ciutat violeta i la ciutat educadora ha de donar lloc a un nou concepte de ciutat molt més humana i igualitària”. Així ho ha explicat Amor Amorós, actual regidora d’Educació a l’Ajuntament de Xàtiva i número dos de l’actual candidatura de Xàtiva Unida.

Amorós considera que Xàtiva ha de concebre la coeducació com una estratègia de ciutat, per això el seu programa contempla un projecte coeducador que implique a totes les regidories. Entre altres mesures “implantarem un pla d’ajudes municipals que asseguren l’accés a l’ensenyament de 0 a 3 anys, continuarem millorant les nostres instal·lacions educatives i pacificant el transit en els seus entorns, repensarem els parcs de la ciutat per convertir-los en espais familiars i amb materials més naturals i verds que potencien la connexió amb la natura, sense deixar de banda la promoció de l’esport de base“.

Per altra banda, Xàtiva Unida presentarà el divendres 22 la cançó que acompanyarà els actes de la seua campanya electoral en les eleccions municipals del 26 de maig. La cançó, escrita i musicada, pels joves cantautors Noe i Joanjo, es podrà escoltar en el concert obert al públic i gratuït que tindrà lloc en la Naranja Azul a partir de les 20:00h.

El candidat a l’alcaldia per Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha assenyalat que “aquesta cançó parla dels valors i sentiments que formen part de Xàtiva i van a ser aquestos els que van a marcar la nostra campanya. Ara és el moment de sumar complicitats, il·lusions i energies per fer possible un repte col·lectiu que pense en Xàtiva“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *