foradia pressupostparticipatiualcoi

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida exposa escuts nobiliaris urbans perduts

• El Museu Arqueològic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida (MAOVA) ha ampliat els seus recursos amb diferents elements • Un panell amb una selecció fotogràfica d'escuts nobiliaris urbans d'Ontinyent i nous vinils introductoris d'època ibèrica i romana.

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) ha ampliat els seus recursos amb diferents elements, com un panell amb una selecció fotogràfica d’escuts nobiliaris urbans d’Ontinyent i nous vinils introductoris d’època ibèrica i romana.

Aquest panell, de grans dimensions, inclou una selecció fotogràfica d’escuts nobiliaris urbans d’Ontinyent actualment desapareguts o desubicats. Es troba situat al lapidari on es pot contemplar peces funeràries i un escut nobiliari de finals del segle XVIII o principis del XIX. La seua instal·lació ha estat possible gràcies al treball de Rafael Bernabeu, qui va fotografiar els escuts en els anys 50, quan encara estaven al seu lloc original.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que “continuem ampliant la col·lecció d’escuts nobiliaris, encara que siga amb imatges com en esta ocasió. Considerem fonamental, almenys, tindre constància pública d’aquests elements patrimonials desapareguts dels nostres carrers perquè són part del nostre passat històric”.

Per altra banda, el MAOVA ha introduït altres elements, com els vinils introductoris d’època ibèrica i romana i altres elements de senyalització. Cal destacar que ja han tornat a les vitrines del museu un vas i tres fragments ceràmics decorats que s’havien prestat al Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ) per a una exposició temporal sobre art rupestre.

Durant els últims mesos, s’han afegit als arxius del MAOVA materials procedents de diferents excavacions arqueològiques de l’entorn. Aquests materials han despertat l’interès de diferents investigadors com és el cas de l’arqueòloga Alessia Larini, de la Universitat de Pisa, qui investigarà les restes antropològiques de diverses necròpolis andalusines.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *