foradia subscriutegrat

Campanya de prevenció de consum d’alcohol durant les festes d’Alcoi

• Segons un estudi de l'ONG Controla Club, el 41,4% de la joventut valenciana s'inicia en el consum recreatiu d'alcohol durant les festes populars. • La campanya es realitzarà els dies 3 i 5 de maig. Constarà d'unes accions informatives

Alcoi posa en marxa per primera vegada una campanya dirigida a prevenir els consums abusius d’alcohol durant les festes de Moros i Cristians: “si et passes, t’ho perds”. Ho fa de la mà de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alcoi (UPCCA), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’ONG Controla Club i l’Associació de Sant Jordi.

Es tracta d’una iniciativa que vol prevenir sobre les addiccions en un moment de l’any clau, le festes municipals. I és que, durant les festes populars disminueix la percepció dels riscos derivats del consum recreatiu d’alcohol i altres drogues, donant lloc a un context en el qual es produeixen els inicis en el consum. De fet, segons un estudi de l’ONG Controla Club, el 41,4% de la joventut valenciana s’inicia en el consum recreatiu d’alcohol durant les festes populars.

Amb aquesta campanya es pretén promoure el debat social sobre la problemàtica de les drogodependències durant les festes populars i sobre la necessitat de previndre en aquests espais els factors de risc associats, com són els consums abusius d’alcohol, els primers consums d’alcohol de menors, l’experimentació amb drogues il·legals o els perills provocats pel binomi alcohol i conducció.

La campanya es realitzarà els dies 3 i 5 de maig. Constarà d’unes accions informatives en les quals, mediadores i mediadors distribuiran informació i resoldran dubtes sobre els efectes del consum abusiu d’alcohol i altres drogues. Els estands informatius se situaran en la plaça de Dins (Passeig Sant Agustí) i la Plaça Emili Sala (Correus) i estaran en funcionament des de les 22h fins a les 2 de la matinada.

D’altra banda, s’han distribuït, per diversos establiments de l’entorn fester cartelleria amb consells dirigits a informar sobre els riscos del consum abusiu d’alcohol i altres drogues.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *