foradia camaraalcoi

Valor, Música i Festes

• A l’horitzó es poden sentir els primers compassos donant l’inici a les festes en honor a Sant Jordi • Els meus pares em deien: "Què serien les festes sense música?", jo els conteste ara: Res! I tu, què penses?

A l’horitzó es poden sentir els primers compassos donant l’inici a les festes en honor a Sant Jordi. Festes que duem amb orgull pel seu interés turístic internacional i per la seua història.

Músics i músiques preparen els seus instruments per a oferir el millor rendiment possible. Comencen les festes i tot es alegria, fantasia, espectacle… però també és un esforç immens que tant les bandes de la ciutat com d’altres localitats realitzen durant els quatre dies que duren les festes. Músics que han de dormir a lliteres perquè venen de ciutats llunyanes, músiques amb 2 hores dormides perquè acaba tard una “entraeta” i al dia següent han de treballar, músics que passen el dia al carrer tocant,… (val, estic d’acord que es remunera, i que és vocacional, però digueu-li a un futbolista que jugue un partit 10 hores diàries). Músics que ho fan perquè tenen estima a la música i tenen el propòsit que la gent que els escolta gaudisca de les melodies que fan sonar.

És per això, que m’agradaria fer una crida al reconeixement a les bandes i a aquelles i aquells que les componen i a les colles de dolçaina i tabals Un reconeixement per part de les institucions públiques, de la ASJ, dels nombrosos festers i festeres amb els quals tenim que conviure aquests dies tant especials, i de la població en general. Reconeixement no significa precisament plaques commemoratives… reconeixement és enaltir el poder de la música, és respectar al músic, és el bon tracte a les societats musicals, és tindre cura l’instrument dels músics que fa que pugues desfilar amb peces meravelloses de compositors extraordinaris, és respectar la formació de la banda al carrer i no topar amb la component d’aquesta (pot fer molt mal a la boca).

Sí, sóc músic i component d’una de les bandes d’Alcoi, i em veig amb l’obligació d’escriure aquest article per recordar que la música és una part fonamental per a la Festa i hem de mimar-la. Els meus pares em deien: “Què serien les festes sense música?”, jo els conteste ara: Res! I tu, què penses?

Si la música és reconeguda, la música també cridarà: VISCA SANT JORDI !!

Font: David Botí, músic i membre de la candidatura de Podem./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *