foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Aparició consolida la victòria de l’exèrcit de la creu i posa fi a la Trilogia

• No va haver-hi acord entre els ambaixadors dels bàndols confrontats. Cosa per la qual més de 2300 trabucs van començar a retronar • L’Aparició de Sant Jordi va consolidar la victòria dels cristians i l’expulsió de la vila d’Alcoi dels moros • Així conclou, un any més, la Trilogia festera alcoiana, de la qual han gaudit tant el poble alcoià com els milers de visitants

L’últim dia de la Trilogia dedicada al patró Sant Jordi ha començat amb l’acte del Contraban. Un preludi a la representació de la gran batalla entre els Moros de la mitja lluna i els Cristians defensors de la creu de Sant Jordi.

Els soldats d’al-Azraq van ser, al matí, els primers a atacar: van exigir als cristians la seua rendició i l’entrega del domini de la ciutat. No va haver-hi acord entre els ambaixadors dels bàndols confrontats. Cosa per la qual més de 2300 trabucs van començar a retronar pels cèntrics carrers d’Alcoi.

Al cap del matí, els moros van aconseguir el seu objectiu: hissar la seua bandera al Castell d’Alcoi. Però, unes hores més tard, ja a la vesprada, els cristians van retornar amb la voluntat de reconquerir la vila. Els guerrers de la creu han sigut, en aquesta ocasió, els que han exigit la rendició dels de la mitja lluna. De nou no va haver-hi acord. La guerra continuà.

L’ímpetu cristià es va imposar en aquest segon Alardo i va propiciar la derrota morisca lliurant les claus de la vila al seu original amo. De nou la bandera de la creu de Sant Jordi va tornar a lluir a la part alta del Castell i Alcoi va recuperar la seua cristiandat, almenys, per un any més.

Amb la posada del sol, l’Aparició de Sant Jordi va consolidar la victòria dels cristians i l’expulsió de la vila d’Alcoi dels moros. Sant Jordiet, representat pel xiquet Tomàs Pascual Cantó, va irrompre a la part alta del Castell a lloms d’un cavall.

Com a símbol de victòria, Sant Jordiet va repartir les seues fletxes entre els seus fidels, que l’han contemplat des de baix de la fortificació.

Un solemne castell de focs artificials ha posat punt final al Dia dels Trons. Així conclou, un any més, la Trilogia festera alcoiana, de la qual han gaudit tant el poble alcoià com els milers de visitants que han volgut visitar Alcoi.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *