foradia ivace

Gandia presenta la 45 edició del Concurs Internacional Fideuà apostant per la participació estrangera

El concurs internacional, un esdeveniment que congrega no solament a hostalers o cuiners, sinó també l'aspecte cultural de Gandia

La Casa de la Marquesa va acollir la presentació de la 45 edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia. A l’acte van assistir l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme; el president de l’Associació organitzadora, Avelino Alfaro, així com representants del consistori, empresaris i membres de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia.

El Concurs Internacional de Fideuà de Gandia cada vegada té més repercussió, aquesta edició s’ha potenciat la participació estrangera, de fet es comptarà amb representants d’Austràlia, el Japó i Itàlia, entre altres.

El XLV Concurs Internacional de Fideuà Gandia se celebrarà el dimecres 5 de juny.

El cartell  guanyador és obra de Juan Diego Ingelmo Benavente, veí de Borriana. Representa la igualtat de gènere i elements gastronòmics i culturals de Gandia. 

El total de participants no superarà els trenta, més huit escoles de gastronomia. El model del concurs serà similar a la passada edició, però es pretén ampliar l’horari. S’oferiran 500 degustacions del plat típic gandià als presents.

Diana Morant, ha qualificat el concurs com unfita per a la nostra ciutat” i va felicitar a tota la família de la fideuà i al sector “per la il·lusió que poseu cada dia quan serviu el nostre plat típic i per l’hospitalitat que us caracteritza”.

“La fideuà és el relat de la nostra història. És la nostra essència i és el mar que ens envolta. La gastronomia és un factor important a l’hora d’elaborar productes turístics de la qual podem presumir. Els visitants demanen cada vegada productes autèntics, volen conéixer el genuí del lloc que visiten i els hostalers i els cuiners sou els intèrprets del territori a través dels vostres plats”.

La màxima responsable de la gestió Turística de Gandia ha destacat que s’ha signat l’adhesió de la nostra ciutat a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i de la seua marca “L’exquisit Mediterrani”. 

En relació a l’aspecte tècnic del cartell, l’autor Gil ha ressaltat l’aparició del color morat, aplicat en la part inferior d’aquest, concretament en edificis que representen la nostra ciutat, així com “un altre tema molt important que es treballa des de fa temps des de l’Ajuntament, com és el de la igualtat de gènere”.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *