foradia mediambient

Cocentaina aposta per la rima en valencià entre els seus joves

El municipi presenta la tercera edició del concurs de lletres de cançons en valencià · El termini de presentació d’obres finalitza el 31 d’agost

L’Ajuntament de Cocentaina ha convocat el tercer concurs de lletres de cançons que té com a finalitat promoure expressions literàries alternatives escrites en Valencià i naix amb la intenció de premiar i musicar lletres originals.

La temàtica de les lletres és lliure (de qualsevol gènere -rock, pop, heavy metal-, i temàtica -amor, crítica social, medi ambient-) i els treballs han de ser originals i inèdits. “Apostem clarament per la promoció del valencià escrit, és una espècie de concurs de poesia actualitzada perquè els textos tenen la seua rima, cadència i estrofes”, apunta Vicent Santamaria, tècnic lingüístic d’AVIVA. Les bases indiquen que el certamen va dirigit als joves entre 12 i 29 anys.

Premis

L’Ajuntament de Cocentaina es compromet a promoure la gravació musical de les lletres de cançons premiades cada tres edicions del concurs. La categoria A, de 12 a 16 anys, estableix un primer premi de 200 euros i un Segon de 150; la categoria B, de 17 a 23 anys, un primer de 250 i el Segon de 200; la categoria C, de 24 a 29 anys, reserva 300 euros pel primer guanyador i 250 pel segon. El jurat estableix uns criteris de valoració: entre aquestos, creativitat de la lletra, qualitat literària, cal·ligrafia i correcció lingüística.

Termini i lloc de presentació

Les lletres s’han de presentar obligatòriament manuscrites amb bona cal·ligrafia i han de contindre un nombre de paraules pensat per a una cançò que dure entre 3 i 5 minuts. Les lletres s’han d’identificar amb un títol o lema. Els concursants poden demanar assessorament a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Cocentaina, AVIVA, a través del correu aviva@cocentaina.org. Els treballs s’han de presentar o enviar al SIC (Servei d’Informació a la Ciutadania) de l’Ajuntament, on es troba la sol·licitud. El termini de presentació d’obres és fins el 31 d’agost de 2019.

Font: Marta Gisbert./


museus alcoi

 

agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *