foradia pressupostparticipatiualcoi

Naïm Álvarez, tècnica del programa ‘Avalem Joves’: “Volem aconseguir educar mediambientalment”

L’educació a través de Desplastifica’t. Parlem amb Naïm Álvarez tècnica del departament

Alcoi té un compromís amb el seu futur que passa, com sempre, per cuidar el Medi Ambient. Parlem de l’èxit de la campanya Desplastifica’t a Alcoi: un projecte que naix gràcies als centres adherits a la Xarxa Unesco, i que ha assumit recentment l’Ajuntament d’Alcoi.

Diferents iniciatives de col·legis i instituts, i des del departament de Medi Ambient, conflueixen en un mateix objectiu: fer del nostre planeta un lloc més amigable. Parlem amb els representants implicats en el projecte Desplastifica’t en la ciutat d’Alcoi.

Una idea comú: educar des de la base és primordial. Els xiquets i les xiquetes són els futurs veïns i veïnes de la ciutat d’Alcoi; han d’aprendre de manera entretenguda que el medi cal respectar-lo.

La campanya Desplastifica’t naix al si dels centres educatius, i l’adopta i amplia l’Ajuntament. “L’objectiu és reduir els plàstics d’un sol ús, com els bastonets per les orelles, o bé els embolcalls de la verdura o la fruita”.

Així ho expliquen des del departament de Medi Ambient, concretament, una de les seues tècniques, Naïm Álvarez, adherida al programa “Avalem Joves”. “Aquest ús no és necessari, per tant, hem de limitar-lo”.

Álvarez ha estat l’encarregada del disseny de la campanya Desplastifica’t que va ser donada a conèixer a l’encontre de l’Esport en 3D d’aquest any. “Vam repartir enquestes per informar sobre la metodologia de separació de residus: volem educar mediambientalment a Alcoi”. La tècnica explica que, pel proper curs, el seu departament ja prepara una campanya de porta a porta, a partir d’octubre.

Font: Marta Rosella./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *