foradia subscriutegrat

El 8 d’agost acaba el termini per a demanar les beques de 500 euros al mes perquè joves preparen oposicions al grup A de la Generalitat

La Conselleria de Justícia atorgarà 500 beques d'un any perquè universitaris amb bons expedients i pocs recursos puguen preparar-se per a les més de mil places de grup A i torn lliure previstes en els pròxims mesos.

Dijous que ve 8 d’agost finalitza el termini que titulats universitaris de fins a 30 anys puguen sol·licitar la beca del ‘Programa 500’ per a la preparació d’oposicions al grup A de la Generalitat. Aquestes beques consisteixen en una ajuda econòmica de 500 euros durant un any per a la formació i accés a la Funció Pública valenciana destinat a joves titulats amb bon expedient acadèmic i escassos recursos econòmics.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública concedirà un màxim de 500 ajudes de 500 euros al mes, durant un any, per a contribuir en les despeses ocasionades per la preparació de proves selectives per a l’accés als diferents cossos o escales del grup de classificació professional A de l’administració de la Generalitat inclosos en les ofertes d’ocupació pública de 2017, 2018 i 2019.

El termini d’obertura de sol·licituds coincideix amb les primeres convocatòries a places del grup A d’aquestes ofertes d’ocupació pública de les més de mil que estan previstes fins a finals d’any i principis del següent. Els joves universitaris de 30 anys o menys que vulguen preparar-se per a una d’aquestes places poden sol·licitar l’ajuda del Programa 500 a través de consultar ací.

Podran optar a aquestes beques aquells titulats universitaris de llicenciatura o grau, joves de fins a 30 anys, de nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea i que estiguen empadronats en la Comunitat Valenciana almenys cinc anys dels últims deu. Els aspirants hauran d’acreditar un bon expedient acadèmic i la seua situació econòmica conforme a uns barems que es poden consultar en la convocatòria publicada en el DOGV el passat 25 de juliol.

També serà condició per a optar al Programa 500 el fet de comptar amb una direcció d’un centre especialitzat o una persona preparadora per a orientar el procés de preparació.

Beques i places de diversitat funcional

De les 500 ajudes previstes, es reserven específicament 35 d’elles per a la seua concessió a persones que acrediten un grau de discapacitat igual o superior al 33% i complisquen amb la resta de requisits exigits per a l’accés a l’ocupació pública.

Tal com consta en la convocatòria del Programa 500, les ajudes van destinades a la contribució de les despeses ocasionades per la preparació de les proves per a accedir a un lloc del grup de classificació professional A de l’administració de la Generalitat que estan inclosos en les ofertes d’ocupació pública de 2017, 2018 i 2019 que està previst que es convoquen al llarg d’aquest any i inicis del següent.

En concret, està previst la convocatòria d’oposicions per torn lliure (ordinari i d’estabilització) per a un total de 1.018 places. D’elles, 41 ja han estat convocades i tenen en l’actualitat el termini de presentació de sol·licituds obert. Es tracta en aquest cas dels processos selectius per a titulats universitaris en els llocs de Tècnic de Comunicació i Relacions Informatives, Tècnic en Enginyeria Informàtica i Tècnic en Enginyeria Forestal.

De les 1.018 places per torn lliure que es convocaran en els pròxims mesos (en processos ordinaris i d’estabilització), 56 d’elles són per a aspirants amb diversitat funcional. Els diferents cossos i escales de les places per a grup A poden consultar-se en les publicacions dels corresponents decrets d’aprovació de les ofertes d’ocupació pública de 2017, 2018 i 2019.

Amb el Programa 500, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública vol facilitar la incorporació de joves altament qualificats a la funció pública valenciana. La mesura també respon a la necessitat de donar resposta a la problemàtica derivada de l’envelliment del personal públic (més del 60% té més de 50 anys i solo el 0,36% té menys de 30 anys), així com la dràstica reducció com a conseqüència de les jubilacions previstes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *